Kocaeli'nde şezlong fiyatları belli oldu!

15 Haziran'da açılacak olan plajları denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 'Kocaeli'deki plajlarımız çok temiz, vatandaşlar gönül rahatlığı ile plajlara gidebilir' dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 15 Haziran’da açılışı yapılacak olan sahillerle ilgili Cebeci sahilinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Büyükakın, kontrollü normalleşmede denizde alınan önlemleri tek tek açıkladı. Kocaeli’de 13 plajda şezlong fiyatlarının 10 lira olacağını belirten Büyükakın, vatandaşların gönül rahatlığı ile Kocaeli sahillerinden yararlanabileceğini söyledi.  

SAHİLİ GEZDİ VATANDAŞLARI DİNLEDİ

Kandıra’da ilk olarak merkezde vatandaşları ziyaret eden Büyükakın ardından Cebeci’ye geçerek burada 15 Haziran’da açılacak olan sahillerdeki önlemlerle ilgili bilgi verdi. Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanlarının eşlik ettiği gezide, Büyükakın ilk olarak sahili gezdi ve vatandaşların dinledi. Ardından açıklama yapan Büyükakın, Park ve Bahçeler, Belde A.Ş, Zabıta ve İtfaiye Daire Başkanlığı personellerinin sahillerde hizmet vermeye başladığını belirtti.

10 BİNDEN FAZLA İNSAN KURTARILDI

Kandıra Cebeci sahilinde 100 park ve bahçeler personelinin hizmet verdiğini söyleyen Büyükakın, “İtfaiye Daire Başkanlığımızın personeli ile KOSGEM’in birlikte denizde cankurtaran görevini yapıyor. 2005 yılından bu yana 10 binden fazla insan kurtarıldı. Geçen sene ve ondan önceki sene hiç can kaybı olmadı. Bu tedbirler alınmasaydı canımız çok yanabilirdi.

ŞEZLONG ÜCRETLERİ DEĞİŞMEDİ

Bizim aldığımız önlemler dışında vatandaşlarımızın kendi önlemlerini alması gerekiyor. Şezlongların arasına sosyal mesafeyi koruyacak aralıklar koyduk. Aynı zamanda 6 zodyak ve 13 jetsiki ile güvenliği sağlayacağız. Şezlong ücretlerimiz geçtiğimiz yılki gibi 10 lira olacak. Mavi bayraklı plajlarımızda sürekli numune alıyoruz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile sahillerimizden yararlanabilir” dedi.