Kocaeli Eğitim Vakfı'nda hedef daha fazla öğrenciye burs vermek

Uzun süredir Kocaeli'de faaliyet gösteren Kocaeli Eğitim Vakfı Refiye Restoran'da gazeteciler ile buluştu. Günümüzde şuan da tam olarak 336 öğrenciye eğitim ve öğretimleri için burs veren Kocaeli Eğitim Vakfı'nda bulunan 82 üye daha fazla öğrenciye yardımcı olabilmek için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren Kocaeli Eğitim Vakfı bugün Refiye Restoran'da medya mensupları ile buluştu. Darıca Gençlerbirliği A.Ş Başkanı Onur Güneri'nin de KEV yönetiminde bulunduğu ve katıldığı toplantıda, Kocaeli Eğitim Vakfı Başkanı Serhan Kasım vakıf olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları, bu yıl ki amaçlarının, daha fazla öğrenciye burs vermek olduğunu ifade etti. Önümüzdeki yeni eğitim ve öğretim dönemi için hazırlıklar yapıldığının altını çizen Serhan Kasım, Kocaeli Eğitim Vakfı ailesi olarak Kocaeli'de okuyan genç öğrencilere çağrıda bulundu.

Kocaeli Eğitim Vakfı Başkanı Serhan Kasım'ın açıklamaları ise şu şekilde:

"Değerli basın mensupları, öncelikle bu kahvaltı organizasyonumuza icabet ettiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. Bugün sizlerle bir araya geliş amacımız yaptığımız çalışmalar ile ilgili bilgilendirme yapmak ve vakfımızın daha geniş kitlelerce tanınmasını sağlamak. 

Kocaeli Eğitim Vakfı 7 Nisan 1989 tarihinde Muharrem Eskiyapan tarafından kurulmuştur. 28 Mart  1995 tarihinde  de bakanlar kurulu tarafından Vergi Muafiyeti tanınmıştır. Bu kentin adını taşıyan ve bu kente özel olan bu vakfın bu nadir özelliğe sahip olmasının çok değerli olduğunu düşünüyoruz ve bu hakkımızı kaybetmemek için tüm bilançolarımızı buna göre hazırlayıp uyguluyoruz.

GEÇEN YIL 336 ÖĞRENCİYE BURS VERDİK
Vakfımız kuruluşundan bugüne kadar 4835 öğrenciye burs sağlamıştır. 2022-2023 öğretim yılında ise 336 öğrenciye  burs vererek hem adet bazında hem de toplam miktar bazında en fazla burs verdiği dönemi geçirmiştir. Bunun için sevinçliyiz ama esas başarı bu burs miktarlarının sürdürülebilir olmasıdır. O sebep ile bu kentin tüm paydaşlarını, iş adamlarını, kobilerini ve bu vakıftan faydalanmış eski bursiyerlerimizi Kocaeli Eğitim Vakfı'na destek vermek için açık çağrıda bulunuyoruz. Esas mottomuz geçmiş sorunlardan sıyrılıp bu vakfı tamamen eğitim bursu veren bir vakıf haline gelmek. Kocaeli Eğitim Vakfı bu kent için çok değerli bir vakıftır. Bir bağışta bulunmak istenirse ilk akla gelen Kocaeli Eğitim Vakfı olmalıdır açıkçası hedefimiz budur. Vakfımızı ayakta tutmak, sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz."

BURS MİKTARINI ARTTIRACAĞIZ
"Yeni eğitim-öğretim döneminde bursların miktarını 1000 TL'ye çıkarmayı düşünüyoruz. Öğrencilerimizin bu bursu alabilmesi için Kocaeli Üniversitesi'nde okuması ya da Kocaeli doğumlu olması gerekmekte. Öğrencilere sağladığımız bu bursların  kriterleri gelir durumuna göre belirleniyor."

GEÇMİŞİMİZ ÇOK GÜÇLÜ
"Kocaeli Eğitim Vakfı, geçmişi olan, vergi avantajı gibi bir değeri olması ve yaptığı iş açısından bu kent için çok değerli bir vakıftır. Eğitim odaklı bir vakıf olması sebebiyle bu kentte yaşayan bir kişi ya da tüzel bir kişi eğitim alanında bir bağışta bulunmak istiyorsa aklına ilk gelen kurum Kocaeli Eğitim Vakfı olmalıdır. Vakıf şu anda yaşantısını hem çelenk gelirlerinden hem de geçmişte sahip olduğu tesislerin satışından kalan ana paranın finansal olarak işletilmesi ile sağlıyor. Vergi Muafiyeti avantajını yitirmemesi içinde gelirinin yüzde 67'sini harcaması bir zorunluluk. Bu genel tabloda gelirlerinin çok sürdürülebilir olduğunu düşünmüyoruz. Bunun içinde vakfın Mütevelli Heyeti'nin genişlemesi ve kitlesel olarak daha fazla tabana yayılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sebep ile eğitim alanında gönüllü olarak aktif rol almak isteyen hemşerilerimizi vakfımıza bekliyoruz. Bu doğrultuda bugün sizler ile buluşmak ve kendimizi anlatmak istedik." dedi.