Kocaeli'deki mimarlardan yeni oluşum

Kocaeli'de mimarlar bir araya gelerek 51 ortaklı olarak Kocaeli Mimarlık Anonim Şirketi'ni kurdular. Şirket hedeflerini inşaat sektöründe yeni bir süreç başlatmak olarak duyurdu

Kocaeli'deki mimarlar güçlerini birleştirmek ve mali disiplini sağlamak amacıyla bir araya gelerek anonim bir şirket kurdu. 51 ortaklı olan ve Kocaeli'de ilk olma özelliği taşıyan Kocaeli Mimarlık Anonim Şirketi bugün Kocaeli Ticaret Odası önünde yaptığı basın açıklamasıyla kuruluşlarını duyurdu. Şirketin ilk başkanı 3 yıllığına Murat Hacıalioğlu, başkan yardımcısı Ahmet Mintemur ve Burak Kabasakal, Zeliha Yılmaz, Ardıç, Ömer Saka da yönetim kurulu üyeleri olarak seçildi. Şirketin merkezi Kartepe olarak belirlendi. Şirketin ilk basın açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı;

"YANLIŞLARLA DOLU BİR İNŞA SÜRECİ"
"Bugün burada inşaat sektörünün dönüşümünü sağlayacak yeni bir yapılanmayı duyurmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bildiğiniz üzere 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri, bizlere yapı inşa sürecinin yanlışlarla dolu olduğunu gösterdi. Bu yanlışlar 50 binden fazla yurttaşımızı kaybetmemize neden oldu. İşte bu yanlışların tekrar edilmesine itirazımız var. Yapı inşa süreci Mimarın çizdiği ilk çizgiyle başlar. Mimarın projesiyle başlayan süreç son olarak yine Mimarın yapıyı incelemesi sonrası verdiği onayla son bulmaktadır.

"İNŞAAT SÜREÇLERİNİ DEĞİŞTİRECEK YENİ BİR GÜÇ BİRLİĞİ"
Sürecin başından sonuna kadar içinde olması gereken Mimarların doğru yapı
üretimini sağlamak üzere daha etkili bir mekanizmaya ihtiyaç duyduğu
görülmektedir. İşte bu yüzden Mimarlar olarak inşaat süreçlerini değiştirecek bir güç birliğine imza atıyoruz. Yeni sistemle; Mali disiplin sağlanacak, devletin inşaat sektöründeki vergi kaybının önüne geçilecek. Mimarlar odasının ticari işlere müdahale edemediği sisteme yeni bir çözüm getirilecek. Serbest mimarlar arasında birlik ve beraberlik sağlanacak ve daha güçlü bir proje sistemi oluşturulacak.

"HAZIRLAN KOCAELİ"
Yapılan tüm işleri kayıt altına alınacak ve hukuki zeminde yasal işler.haline getirilecek. Ticari olarak güçlenerek işbirlikleri ile yetkin müteahhitler çıkarılacak. Bugün Kocaeli'den tüm Türkiye'ye sesleniyoruz. 1.Derece deprem bölgesi olan Kocaeli olarak artık eski inşaat süreçlerini terk etmek ve yeni sistemi inşa etmek zorundayız. Çıktığımız bu yolu birlikte yürüyecek, birlikte güçlenecek, kenti birlikte inşa edeceğiz. Güçlerini birleştiren tüm Mimarlar olarak bu ilk sözümüz: Hazırlan Kocaeli, Biz Geldik!"