Kocaeli'de simit resmi olarak 7.5 TL

Kocaeli'de bazı işletmelerde ve seyyar tezgahlarda resmiyet kazanmadan simit 7 buçuk liradan satışa sunulmaya başlanmıştı. Kocaeli Fırıncılar Odası'nın duyurusuna göre resmi olarak bugün itibari ile simit fiyatları 7.5 TL olarak satılmaya başlandı

Kocaeli'de 2022 yılının Kasım ayında 100 gramı 5 liradan satışa sunulan simidin fiyatı 6 liraya yükseltilmişti. Yeni yılla birlikte artan maliyetlerin de etkisiyle simitçiler yeni simit fiyatının 7 buçuk lira olmasını talep etmişti. Kocaeli Fırıncılar Odası'ndan resmi bir karar çıkmamasına rağmen son günlerde bazı işletmelerde 100 gram simit 7 buçuk liradan satışa sunulmaya başlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde ekmek zammıyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Kocaeli'de ekmek fiyatlarına Mart ayına kadar zam yapılmayacağını ifade etmişti.

Fethiye Caddesi’nde ise seyyar simit tezgahlarında simidin 7.5 TL'den satıldığı görülmüştü. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, konuya ilişkin olarak Pazartesi günü (23 Ocak) Fırıncılar Odası’ndan yeni fiyat tarifesinin geleceğini ifade etmişti.

Yeni zamlı tarife Kocaeli Fırıncılar Odası tarafından Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) yönetimine sunuldu. KESOB yönetimi tarafından kabul edilen tarifenin ardından 7.5 TL'lik yeni fiyat kararı işletmelere ve tezgahlara asıldı.