Kocaeli'de Oda başkanları bir araya geldi

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Kadir Durmuş kongrelerini tamamlayan esnaf odalarının başkanlarını bir araya getirdi. Birlik mesajları veren başkanlar sektörlerinin sıkıntılarını konuşarak çözüm önerilerini ilettiler

İlimizdeki esnaf odalarının büyük çoğunluğu kongre süreçlerini tamamladı. 8 Ocak’ta Kocaeli Servis İşletmecileri Odası seçimiyle başlayan süreç 31 Mart Perşembe günü yapılacak Gebze Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası kongresi ile tamamlanacak. Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş da seçimlerini yapan odaların başkanları ile bir araya geldi.

YENİ YERDE BİR ARAYA GELDİLER
KESOB'un yeni yeri olan Kadıköy Katlı Otopark Alanı'ndaki kahvaltı programında Kadir Durmuş’a birlik yönetiminde bulunan Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı; Kocaeli Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Bayram Kütük; önceki dönem Kocaeli Servis İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Taşçı ile Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman eşlik etti.

YENİ BAŞKANLAR İLK KEZ GELDİ
Kocaeli Servis İşletmecileri Odası Başkanı Şenol İkizek; Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolatacılar, Şeker, Dondurma İmalatı ve Ticareti Odası Başkanı Fatih Aysel; Tuhafiyeciler, Konfeksiyon İmal ve Satıcıları Odası Başkanı Mehmet Eken; Kasaplar, Celepler, Besiciler, Tavukçular ve Evcil Hayvan Bakımı Odası Başkanı İsmail Şalgam; Aşçı, Kebapçı, Köfteci ve Lokantacılar Odası Başkanı İlhan Haftacı ile Kocaeli Seyyar Esnafı ve Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar, Darıca Esnaf Odası Başkanı Aşkın Çolak, Başkan Yardımcısı Hasan Zengin, ilk kez başkan olarak toplantıya katıldı.

GÜVEN TAZELEDİLER
Kongrelerinde güven tazeleyen Kocaeli Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt; Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Kaya; Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz; Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu; Kocaeli Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Orhan Arguner; Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt; Kocaeli Terziler, Dokumacılar, Deri Giyim Eşyası İmalat ve Onarmacıları Odası Başkanı Şaziye Kahrımanlı da toplantıya katılanlar arasındaydı.

“BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
Programın açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Kadir Durmuş “Birkaç odamız hariç, esnaf ve sanatkara yakışır bir seçim sürecini geride bıraktık. Biz büyük bir aileyiz ve yaklaşık 55 bine yaklaşık üyemiz var. Odaların ve üyelerin bir arada olmasını sağlayan Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak süreci birlikte yöneteceğiz. Böyle bir tesisi bize hediye ettiği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın'a teşekkür ediyorum. Önünde eğiliyorum ve kendisini esnafın hamisi olarak ilan ediyorum. Yeni başkanlarımızdan her daim birliğin yanında olmalarını ve bizim de her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz

“PROBLEMLERİ BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”
1 Ocak 2020'de bir genelge geldi ve kayıtlar arttı. Bu bize sıkıntı oluşturdu. Nace kodları ve eksik işlemler nedeniyle esnafımız buralara geldi ki, zaman kaybı yaşandı. Konuyu Ankara'ya taşıdık. Bu çalışma neticesinde fotoğraflarla kayıt yapmaya çalışacağız. Çayırova gibi uzak ilçelerde yer alan esnaflarımızı rahatlatacağız. Bu sorunda olduğu gibi tüm problemleri birlikte çözeceğiz. Bütün odalarımızın sıkıntıları var. Örneğin mazotun litresi 23 lira seviyelerine geldi. Servis araçlarımız okullara anlaşmalar yapmış ama astarı yüzü geçmiş durumda” ifadelerini kullandı.

“YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ”
Programda konuşan Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu “Bu binada komşuluk yapacağız ve komşu komşunun külüne muhtaçtır. Burada göreve yeni gelen başkanlarımıza yardımcı olmaya hazırız” dedi. Tüm oda başkanları içerisindeki tek kadın olan Şaziye Kahrımanlı ise “Kemal Kaya çok güzel bir ekip kurmuş ve bugün çalışmalara devam ediliyor” dedi. Servisçilerin başkanı Şenol İkizek, birliktelikte söz alarak bu toplantıların daha sık yapılması ve esnafın sorunlarının dinlemesi gerektiğini belirtti.

“GEBZE’YE HİZMET NOKTASI KURMAK İSTİYORUZ”
Kocaeli Servis İşletmecileri Odası Başkanı Şenol İkizek de “Sizin onayınızla Gebze'de odamızın bir hizmet noktasını kurmak isteriz. 55 bin esnafımız adına bir anlaşma yapılırsa hem üyelerimiz rahat edecektir hem de merdiven altı iş yapanlar bu tür çalışmalardan yararlanmak için odalarımıza üye olacaktır” dedi. Birlik Başkanı Kadir Durmuş bu taleplerle ilgili, “ Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun esnaf kartı, esnafa destek veriyor. Odanızın Gebze hizmet noktası maliyetli olur ama yine de gündemimizde yer alsın” açıklamalarını yaptı.