Kocaeli'de korona hastaları 3 hastanede tutuluyor

Koronavirüs ile mücadelenin merkezi olan İl Sağlık Müdürlüğü süreci en iyi şekilde yönetmek için ilk etapta sadece üç devlet hastanesini virüs hastalarının tedavi merkezi yaptı. Müdürlük hasta sayısı artıkça yeni hastaneleri de bu hastanelere dahil edecek

 Koronavirüs ile mücadelenin merkezi olan İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüs nedeniyle hastaneye yatırılan hastaları 3 hastanede topladı. Sürecin yönetiminin merkezi bir noktada olması nedeniyle ilk etapta sadece üç hastanede hastaları toplayan İl Sağlık Müdürlüğü hem tedavi sürecini hem de pandeminin yayılma sürecini kontrol altında tutmayı hedeiyor. Salgın arttıkça virüs testi pozitif çıkan vatandaşların alınacağı hastaneler de çoğalacak.

TEK MERKEZDEN YÖNETİLİYOR
İl Sağlık Müdürlüğü pandemi yönetimini en iyi şekilde gerçekleştirmek için ilk etapta İzmit SEKA Devlet Hastanesi’nin tüm birimlerini normal hasta alışına kapatarak sadece koronavirüs hastalarının kullanımına açtı. SEKA ile birlikte Derince Eğitim ve Araştırma ile Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi de pandemi hastalarını alan diğer iki nokta olarak belirlendi. Şu anda Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmit SEKA Devlet Hastanesi ve Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemi hastalarının tedavilerinin yapıldığı hastaneler. Bu üç hastane dışında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi de dahil olmak üzere tüm devlet hastaneleri ve özel hastaneler koronavirüs şüphesi ile gözetim altına alınan ve testleri pozitif çıkan hastalar Derince Eğitim ve Araştırma, SEKA ve Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilerek burada tedavi altına alınıyor. Testleri pozitif çıkmayan hastalar ise evlerine gönderilerek olası virüs tehlikesi için 14 günlük karantina işlemi uygulanıyor.

Kaynak; Özgür Kocaeli