Kocaeli'de farkındalık yarattılar; "Kaskınız Kaskonuzdur"

Motosiklet sürücülerinin kask kullanımını arttırmak amacı ile hazırlanan "Kaskınız Kaskonuzdur" projesinin bilgilendirme programı, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanıp, Büyükşehir Belediye Başkanlığınca da desteklenerek, ilimizde motosiklet sürücüleri üzerinde kask kullanımı hususunda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak, motosiklet sürücülerinin karışmış olduğu trafik kazalarında kask kullanmama nedeni ile yaşanan can kayıplarını veya yaralanmaları en aza indirmek amacıyla hazırlanan "Kaskınız Kaskonuzdur" projesinin bilgilendirme programı, Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Milli İrade Meydanı, Bulvar Taksi Durağı yanında gerçekleşen bilgilendirme ve farkındalık programına; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, emniyet müdür yardımcıları, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

"KASKINIZ KASKONUZDUR"

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz programda yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emir ve talimatlarıyla trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaların aza indirilmesi ile ilgili bir eylem planı hazırlandığını ifade ederek, ‘’Bu eylem planı da İçişleri Bakanlığımız tarafından uygulamaya konuldu. Burada yerel yönetimlerimizin trafik güvenliği konusundaki katkıları fevkalade önemli. Bugün de yine özellikle motor sporlarıyla ilgilenenler ya da motor binenlerin kask takması konusu ile ilgili "Kaskınız Kaskonuzdur" mottosuyla bir kampanya düzenlemiş oluyoruz.

HEDEF CAN KAYIPLARINI EN AZA İNDİRMEK

Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkılarıyla bu projeyi hayata geçirmiş olacağız. Hedefimiz; yaşanan trafik kazalarında can kayıplarını en aza indirmek. Böylelikle de kazalarda yaşanması muhtemel acı ve kederin biraz olsun önüne geçmek. Bununla ilgili çalışmalarımız hem ülke düzeyinde hem de il düzeyinde devam ediyor. Bu vesileyle kıymetli Emniyet Müdürümüzü, değerli teşkilat mensuplarını ve bu projenin hayata geçirilmesinde katkı sunan değerli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” Açıklamalarında bulundu.

120 ADET KASK DAĞITILDI

Vali Seddar Yavuz konuşmalarının ardından protokol üyeleri ile birlikte yoldan geçen motosikletleri durdurup, kaskın kullanılmasının önemini hatırlatarak, kaskı olmayan motor sürücülerine 120 adet kask dağıttılar.