Kocaeli 35. Kent Bayramlaşması'nda buluştu

Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi öncülüğünde yapılan Kent Bayramlaşması, siyasi partiler, STK'lar, sendikaların yöneticileri dışında bu bayram da çok sayıda vatandaşın katılımı ile yapıldı.

Bu yıl 35’incisi gerçekleştirilen Kent Bayramlaşması Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi öncülüğünde yapılan Kent Bayramlaşmasında kentteki kurumlar, STK’lar ve vatandaşlar bayramlaştı. Hava koşulları nedeniyle Kongre Merkezi’nin kapalı alanında yapılan bayramlaşmaya kurum yöneticilerinden çok vatandaşların katılması dikkat çekti.

HERKES VARDI
Vali  Seddar Yavuz, eski Başbakan Yardımcısı ve milletvekili Fikri Işık,  AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, Cemil Yaman, CHP Milletvekili Tahsin Tahran, Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın, Garnizon Komutanı Tüm Amiral Ayhan Gedik, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, SP İl Başkanı Zafer Mutlu, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Aras, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, BBP İl Başkanı Remzi Kaya, Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, STK ve sendikalar katıldı.

ŞEHİDİN BURUKLUĞU VAR
Kent Bayramlaşması'nın açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, bayramların birlik ve beraberliğin pekiştiği günler olduğunu belirterek Kocaeli halkının bayramını kutladı. Bir bayramı daha birlik ve beraberlik içinde kutladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bayramlarda birlik ve beraberliği, dayanışmayı hatırlıyoruz. Bu günleri bir ve diri olarak kutlamayı temenni ediyorum. Bayramı Perşembe günü toprağa verdiğimiz şehidimizin acısı nedeniyle buruk giriyoruz” dedi.

BU GELENEK DEVAM ETMELİ
Kent Bayramlaşması'nı kentin tüm unsurlarını bir araya getirmesi nedeniyle önemsediğini söyleyen Vali Seddar Yavuz, “Bu geleneğin devam etmesini umuyorum. Terörle mücadelede şehitlerimiz var. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Bayramların küskünlüğün, dargınlığın bir kenara bırakıldığı, yardımlaşma ve dayanışmanın ön plana çıktığı günlerdir. Valiliğimiz 10 bin aileye ayni ve nakdi yardımı yaptı. Öksüz ve yetim kardeşlerimizin bayram sevincine katılması için Büyükşehir Belediyemiz önemli hizmetler yapıldı. Tüm kaymakamlarımız ve ben şehit ailelerimizi ziyaret ediyor ve acılarını paylaşıyoruz” dedi.