KOBMODER'den 100 adet prefabrik ev

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremin ardından bölgeye giderek yaralı sarmaya çalışanların arasında bulunan ve kısa adı KOBMODER olan Kocaeli Batı Yakası Mobilya Üreticileri Derneği de, Darıca Kaymakamlığı ve Darıca Belediyesi iş birliği ile 100 adet prefabrik ev kurdu.

Bir çok vatandaş, firma ve kurumlar gibi depremzedeleri yardım için bölgeye giden KOBMODER Başkanı Davut Aydoğan ve ekibi, Darıca Kaymakamlığı ve Darıca Belediyesi işbirliğiyle Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Aşık Mahzuni Şerif Ortaokulu'nun bahçesine 100 adet prefabrik ev kuruldu.

AYDOĞAN; DARICA’DAN 40 KİŞİ İLE BİRLİKTE GELDİK

Yaklaşık olarak 500 bin liraya mal olan 100 prefabrik evlerin içerisinde yatak, ısıtıcı gibi bir ailenin ihtiyacı olabilecek tüm eşyalar da bulunurkenKocaeli Batı Yakası Mobilya Üreticileri Derneği  Başkanı Davut Aydoğan, "Darıca'dan geldik. Kocaeli Batı Yakası Mobilya Üreticileri Derneği olarak 40 kişi buradayız. Herkes işletmesini kapatarak geldi buraya. Bölge halkının yaralarına, sıkıntılarına az da olsa bir nebze elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Darıca Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve Kızılay ile koordineli bir şekilde bu işe başladık. Hızlı ve ekonomik olarak böyle bir yapı tasarladık. Hızlı bir şekilde kararını alıp uygulamaya başladık. 100 adet prefabrik ev yaptık. Bunların içerisinde 3-5 kişinin konaklayabileceği şekilde yataklar, ısıtıcı, battaniyeler ve elektrik tesisatı olacak. Bitmek üzere zaten, hemen AFAD bölge müdürüne teslim edeceğiz." dedi.

BAŞKAN MUZAFFER BIYIK, MİLLETVEKİLİ CEMİL YAMAN İLE BİRLİKTE ZİYARET ETTİ

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise, Darıca Belediyesi, Darıca Kaymakamlığı ve Kocaeli Batı Yakası Mobilya Üreticileri Derneği’yle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz prefabrik yapıları Kahramanmaraş Afşin’de tamamladık.
Tamamlanan yapıları AK Parti Kocaeli Milletvekilimiz Sn. Cemil Yaman ile birlikte ziyaret ederek incelemelerde bulunduk.
Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını el birliğiyle sarmaya devam edeceğiz. ‘’dedi