KO-MEK'te ilk sergi İzmit ile başladı

Her yıl geleneksel hale gelen ve KO-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı ilçe sergileri bu yıl İzmit ilçe sergisiyle başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), bahar aylarında düzenlediği geleneksel ilçe sergilerine kavuştu. Kursiyerlerin bir yıl boyunca ürettiği el emeği göz nuru ürünler vatandaşlarla buluşmaya başladı. İlk sergisini İzmit’te açan KO-MEK, el emeği göz nuru ürünlerle ziyaretçilerden tam not aldı. Sergide KODELİ projesinde yer alan bilişim teknolojileri kursiyerlerinin hazırladığı birbirinden ilginç teknolojik icatlar ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
 
AÇILIŞA KATILIM YOĞUN OLDU
İzmit Mevlana Kültür Merkezinde geçekleştirilen sergiye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan
AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, AK Parti İzmit Kadın Kolları Başkanı Pınar Atabay’ın yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
SOSYAL MEDYA NEYİMİZ OLUR? 
Açılış öncesinde “Sosyal Medya Neyimiz Olur”?  adlı söyleşi düzenleyen gazeteci Ersin Çelik, teknolojinin gelişmesiyle birlikte sosyal medya uygulamalarının hayatımızın bir parçası olduğunu ifade ederek, ‘’Artık öyle bir hale geldik ki telefonumuz yanımızda olmayınca strese giriyoruz. Günümüzün büyük bir bölümünü sosyal medyada harcıyoruz. Ama bu tür uygulamalar çoğu zaman bizlere doğru verileri vermiyor ne yazık ki bu tür uygulamalarda aldatmaca ve yanlış bilgiler sıkça önümüze düşerek bize sunuluyor” diyerek, sosyal medya paylaşımları konusunda dinleyicilerini uyardı.
 
KO-MEK SAYESİNDE YENİ BİR MESLEK EDİNDİM
Söyleşinin ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda kursiyerler adına Yahya Kaptan Kurs Merkezi takı tasarım kursiyeri Belma Emeksiz konuşma yaptı. Emekli olduktan sonra kendisini boşlukta hissettiğini belirten Emeksiz, ‘’KO-MEK benim için ikinci bir hayat oldu. Burada öğrendiklerimle adeta kendime emeklilik sonrası ikinci meslek edindim. Bize bu imkanı sağlayan Başkanımız Büyükakın’a ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz’’ ifadesini kullandı.
 
SIFIR ATIK KONUSUNDA TARİH YAZDIK
KO-MEK kurslarının önemine değinen Başkan Büyükakın, ‘’Kursiyerlerimiz buralarda sadece eğitim almıyor aynı zamanda KO-MEK Bohçası ile evlenecek kızlarımıza çeyiz desteği, KO-MEK Vefası ile ihtiyaç sahiplerine destek olmak gibi birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyorlar’’ dedi. Komeksepeti uygulamasına da değinen Başkan Büyükakın, kursiyerlerin artık üretim aşamasında daha verimli olduklarını ve ürünlerini geçtiğimiz günlerde genişletilen vergi muafiyeti sayesinde daha kolay satabildiklerini aktardı. KO-MEK’in ve Kocaeli’nin sıfır atık konusunda tarih yazdığını ifade eden Başkan Büyükakın, ‘’Bu çalışmalar da KO-MEK’in sadece bir eğitim yeri değil aile yuvası ve üretim merkezi olduğunun da kanıtıdır’’ dedi.
 
“HATAY BENİM ŞAHSİ MESELEMDİR DİYEREK GİTTİM”
Kahramanmaraş depremleri sonrasında Hatay’da çok güçlü bir çalışma başlattıklarını aktaran ve konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hatay Benim şahsi meselemdir” sözüne atıfta bulunarak Hatay’ın eski haline dönmesi için gece gündüz çalıştıklarını ve artık Hatay’ın kendi meselesi olduğunu ifade eden Başkan Büyükakın, ‘’Yapılan her hizmette üretilen her üründe vatandaşımızın desteği var’’ açıklamasını yaptı.
 
 
KO-MEK BOHÇASI NİŞANLI DEPREMZEDEYE VERİLDİ
Konuşmaların ardında KO-MEK bohçası Kahramanmaraş depremleri sonrasında Hatay’da evi yıkılan ve o dönemde 3 gün sonra düğünü olacak olan ama tüm çeyizi yıkıntılar altında kalan Berna Kunç’a hediye edilerek protokolle birlikte açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından protokol hep birlikte sergi alanını gezerek el emeği göz nuru ürünleri inceledi.
 
DERİ ÇANTA UYGULAMASI YAPTI
Kursiyerlerin ürünlerini tek tek inceleyerek bilgi alan Başkan Büyükakın sergide yer alan ürünleri oldukça beğendi. Kursiyerlerin uygulamalı olarak gösterdiği branş uygulamalarına da katılan Başkan Büyükakın, Deri Çanta Yapımı kursiyerlerinden bilgi alarak uygulama yaptı.
 
KODELİ ÇALIŞMALARI İLGİ GÖRDÜ
Başkan Büyükakın sergi alanında KODELİ projesinde yer alan bilişim teknolojileri kursiyerlerinin hazırladığı birbirinden ilginç teknolojik icatları inceleyerek kursiyerlerden bilgi aldı.  Endüstriyel bant sistemi, Akıllı cop, Deprem sensörü,
Akılı ev sistemi, Alkış yap ışık yansın, Park sensörü, İndüksiyon sistemi, İndüksiyon ısıtıcılı kombi sistemi, Robot kol, CNC çizici(plotter), CNC, Engelden kaçan robot, Radar sistemi, Akıllı sera, İnsansı robot tasarımı, Piyano, Güneş paneli, Şarz devresi gibi yapılan çalışmaları oldukça beğenen Büyükakın, KODELİ kursiyerleri ile bir süre sohbet ederek destek sözü verdi.