Kitap Fuarı'nda edebiyat rüzgarı

Bu yıl 'Savaşın ve Acının Edebiyatı' teması ile düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli Kongre Merkezi'nde devam ediyor

Bu yıl “Savaşın ve Acının Edebiyatı” teması ile düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Birbirinden değerli kalemler Kitap Fuarı’na konuk olurken, okurlarıyla duygu ve düşüncelerini paylaşma imkânı buluyor. Kitap Fuarı’nda dün de edebiyat rüzgârı esti. Karamürsel Alp Salonu’na konuk olan Ali Ural ve Bestami Yazgan okurları ile edebiyat sohbeti gerçekleştirdi. 

EDEBİYATTA TEŞBİHİN ÖNEMİ

Karamürsel Alp Salonu’ndaki söyleşilerde yazarlar Ali Ural ve Bestami Yazgan katılımcılara hitap etti. “Teşbih İhtiyacı” konulu söyleşide konuşan Yazar Ali Ural, edebiyatta neden teşbih yapıldığı konusuna değindi. Ural teşbihin edebiyatta özellikle anlamı kuvvetlendirmek için kullanıldığını kaydetti.

 KAYBOLAN HAYRETİN İADESİ İÇİN

Dünyanın heyecan verici bir yer olduğunu söyleyen Ural şöyle konuştu: “Biz dünyaya alıştığımız için o heyecanını duymuyoruz. İnsan, bir cambazın ipte yürümesine hayret ediyor ama akşamları ay ve yıldızların doğmasına hayret etmiyor. İnsan hiçbir şeye hayret etmeden yaşıyor artık. İşte şairler ve yazarlar insanın kaybolan hayretini kendisine iade etmek için benzetme yapıyorlar. İnsan alışılmış sözlerden etkilenmiyor. Onu harekete geçirecek yeni bir söze ihtiyaç vardır. Bu noktada teşbih insanın imdadına yetişiyor. Ve alışılmadık sözler söylemeye başlıyor insan. ”

“ALLAH İYİ Kİ ANNELERİ YARATMIŞ”

Yazar Bestami Yazgan da Karamürsel Alp Salonu’nda okurlara hitap etti. Yazgan “Kitaplarla dost olmak” adlı oturumda şiirleri okudu. “Anne Sen Melek Misin?” adlı şiirini okuyan Yazgan,  “Allah iyi ki kadınları yaratmış. Anneleri yaratmış. Melek insan kılığında gelseydi dünyaya anne olurdu. Hayatta mutlu ve başarılı olmak için çalışmak gerekir ama anne baba duası da almak gerekir. Eve gittiğimizde anne ve babamızın elini öpeceğiz. Normal bir kitabı okursun biter. Annenin sevgi, babanın ise şefkat kitabını ömür boyu okusan bitmez” ifadelerini kullandı.