Kazada, 4'ü öğrenci, 5 kişi ölmüştü; Sorumlu herkesin tutuklanması talep edildi

Gebze'de 2021 yılında meydana gelen ve 4'ü öğrenci 5 kişinin hayatını kaybettiği, sürücü Mehmet Özdemir'in ise tutukluluğunun devam ettiği okul servisi kazasıyla ilgili bugün de devam eden davada, mağdur avukatları, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün sorumluların ifadelerinin alınmasını ve haklarında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Kaza 9 Kasım 2021 tarihinde Gebze Yavuz Selim Mahallesi Fikri Altıokka Caddesi'nde meydana geldi. Mehmet Özdemir yönetimindeki öğrenci servis midibüsü, kaldırımda yürüyen Birsen Giriş'e çarptıktan sonra kontrolden çıkıp, köprüden dereye uçtu. Kazada kaldırımda yürüyen Birsen Giriş ile servis aracında bulunan öğrencilerden Mert Efe Akıllı, Esma Nur Avcı, Rabia Üst ve Ege Yılmaz hayatını kaybederken, 17 kişi de yaralandı. Kazada ağır yaralanan sürücü Mehmet Özdemir'in sağ bacağı, kaldırıldığı hastanede kesildi. Tedavisinin ardından gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen Özdemir, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. , Kazadan sonra yapılan kan tahlillerinde kanında uyuşturucu madde bulunanan servis sürücüsü Mehmet Özdemir, bu günkü celseye SEGBİS aracılığıyla katıldı.
Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya. hayatını kaybedenlerin aileleri ve avukatlar salonda hazır bulundu. 
Duruşmada, mağdur avukatları, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün sorumluların ifadelerinin alınmasını ve haklarında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Sürücü Mehmet Özdemir’in avukatı Beste Aslan ise müvekkilinin uzun süredir tutuklu olması ve sağlık durumunun kötü olması sebebiyle tahliye edilmesini istedi. Diğer sanıkların avukatları ise bilirkişi raporuna itiraz ederek, başka bir heyetle yeniden bir rapor hazırlanması talebinde bulundu.

SÜRÜCÜNÜN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Her iki tarafı da dinleyen mahkeme heyeti, daha önce alınan kusur raporları, tarafların raporlara itirazı ve mevcut tüm belgeler ele alınarak kusur tespiti yönünden dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderilmesine karar verildi. Sanık Mehmet Özdemir’in tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma 12 Ekim 2023 tarihine ertelendi.

 




Mağdur avukatlarından Arda yamanlar