Kastamonu Entegre Genel Müdürlük Binası, Açık Kapı Festivali'nde

Ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık global markası Kastamonu Entegre, geniş ürün gamıyla sektöre öncülük ederken, mimariye verdiği önemle adından söz ettirmeye devam ediyor.


Kastamonu Entegre, mimarlık dünyasının prestijli etkinliklerinden olan ve bu yıl 16-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul ve Konya'da düzenlenecek Açık Kapı Mimarlık Festivali kapsamında, genel müdürlük binasında ziyaretçilerini özel bir geziyle ağırlamaya hazırlanıyor.

Arkitera tarafından düzenlenen ve olağan koşullarda ziyaret edilmesi mümkün olmayan ya da ziyaret için özel izin alınması gereken, tarihi ve mimari öneme sahip yapıların halka açıldığı festival kapsamında Kastamonu Entegre’nin İstanbul’un Altunizade ilçesinde bulunan genel müdürlük binası kapılarını ziyarete açacak.

İstanbul'un Modern Mimarlık Mirası

Yaklaşık 15 bin metrekarelik bir alanda toplantı salonları, showroom, dinlenme ve sosyalleşme alanları, kafeterya, spor salonu ve oditoryumu ile İstanbul’un modern mimarlık mirasının önemli örneklerinden biri olan binayla ilgili konuşan Kastamonu Entegre Global Pazarlama Direktörü Talha Aydın, “Kastamonu Entegre olarak nitelikli yaşam alanlarına ürünlerimizle hayat verirken geçmişten günümüze estetik ve işlevsel anlamını kaybetmeyen mimari örneklerin korunması ve yaşayan alanlara dönüştürülmesini değerli buluyoruz.” dedi. Kastamonu Entegre Genel Müdürlük Binası’nın, Türkiye’nin önemli mimar-hocalarından Sedad Hakkı Eldem ile Hamdi Şensoy’un eseri olduğuna dikkat çeken Aydın, “Kentlerimizin toplumsal hafızasında yer eden önemli eserlerde imzaları olan iki büyük mimarın bu değerli yapısında çalışmaktan ötürü mutluluk duyuyoruz. Yapı sektörüne nitelikli malzemeler sunan global bir marka olarak, kendi ofis binamız da bu vizyonu yansıtarak güçlü bir mesaj veriyor. Bu vesileyle değerli Sedad Hakkı Eldem ve Hamdi Şensoy hocalarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Kastamonu Entegre’nin genel müdürlük binası, Türkiye’nin değerli mimar, akademisyen ve yazarlarından biri olan Sedad Hakkı Eldem ile mimar, öğretim görevlisi ve Sinan Ödülü sahibi Hamdi Şensoy’un imzasını taşıyor. 1979 yılında inşasına başlanan, Eldem’in vefatından sonra 1988’de tamamlanan bina, 2018 yılından bu yana Kastamonu Entegre tarafından kullanılıyor. 

Festival kapsamındaki binaları gezmek için online kayıtlar Arkitera.com adresinden devam ediyor. Kastamonu Entegre genel müdürlük binası Açık Kapı Mimarlık Festivali kapsamında 18 Ekim tarihinde saat 16.00’da mimar ve yazar Sunay Paşaoğlu’nun anlatımıyla gezilebilecek.