Kastamonu Entegre'den eğitime destek   

Kastamonu Entegre Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu Balıkesir'de Eğitim ve Öğretime Başladı

Türkiye’nin ahşap bazlı panel sektörünün lider markası Kastamonu Entegre, topluma katkı sağlama ve sürdürülebilir gelişime destek olma misyonunu bir adım daha ileri taşıyarak, Balıkesir Valiliği’nin önderliğinde başlatılan bir eğitim projesine destek verdi. Kastamonu Entegre’nin, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yönelik eğitim sağlamak üzere inşa edip Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettiği Kastamonu Entegre Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu, eğitime başladı. 

Kapsayıcı eğitimle güçlü bir gelecek

Haziran 2023’te inşaatına başlanan ve 2024 yılı Nisan ayında tamamlanarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen Kastamonu Entegre Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilk öğrencileri ile eğitime başladı.

İki katlı olarak inşa edilen okulun zemin katında 13 derslik, 7 gözlem odası, spor salonu, yemekhane ve uygulama evi gibi öğrencilerin eğitimine yönelik çeşitli alanlar yer alırken birinci katta ise idari odalar ve öğrenci-veli gözlem odaları bulunuyor. 

Kastamonu Entegre’nin sosyal sorumluluk vizyonu

Öğrencilerin eğitim hayatlarına böyle bir destek sunmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, global bir marka olmanın getirdiği sorumluluğun farkında olarak toplumsal gelişime ve yerel kalkınmaya katkı sağlayacak böyle projelerin kendileri için öneminin altını çizdi. Kastamonu Entegre’nin “topluma faydalı olma” ilkesini hatırlatan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: Bu projenin, bu okulda eğitim alan çocuklarla başlayıp toplumun geneline fayda sağlayacak, bu yönüyle de sürdürülebilirlik hedefimizle doğrudan ilişkili olması bizim için oldukça önemli. Kastamonu Entegre olarak topluma hizmet etmeyi ve geleceğe yönelik kalıcı çözümler sunmayı gelecek projelerimizle de sürdüreceğiz.