Kapısını levyeyle kırdıkları işyerinden 85 bin TL'lik malzeme çaldılar

Gebze 'de, prefabrik imalatı yapan bir işyerinin kapısını levyeyle kırarak 80-85 Bin TL değerindeki malzeme ve eşyaları çalan hırsızlar kayıplara karıştı.

Gebze Balçık Mahallesi, 3222 Sokak, No:34 adresindeki prefabrik imalatı yapan bir işyerine önceki gün sabaha karşı saat 07.05 sıralarında levyeyle kırdıkları kapıdan içeriye giren maskeli ve kapişonlu 4 kişi, yaklaşık değeri 80-85 Bin TL olan malzeme ve eşyaları birlikte geldikleri hafif ticari araca yükleyerek kayıplara karıştılar.
İşyerine ait güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, 23.05.2021 tarihinde, sabah saat 07.05 sıralarında iş yerinin kapısına gelen hırsızlardan biri, diğer 3 kişinin de içerisinde bulunduğu 34. BZS. 921 Plakalı hafif ticari araçtan inerek, yemekhane olduğu belirtilen prefabrik yapının camından bakıp önce içeride birilerinin olup olmadığını kontrol ediyor. Daha sonra imalathanenin kapısına yönelen aynı şahsın, güvenlik kamerasını fark etmesinin ardından tuhaf hareketler sergilemesi dikkat çekti.
İmalathaneye iyice yaklaştırılan hafif ticari araçtan 2 kişinin daha inmesinin ardından bir kaç dakikada levyelerle demir kapıyı kıran 3 hırsız, daha sonra hızla içeriye girerek, önce elektrik kablolarının sarılı olduğu 2 büyük makarayı, yuvarlayarak götürüyor, Bu sırada orada bulunan bir kova boyayı da kazaleyin döken hırsızlar, daha sonra plastik kasa içerisinde muhafaza edilen sunta kesme makinesi ve diğer el aletlerini alarak araca yüklüyorlar. Görüntülerde hırsızlardan biri üst katta bulunan ve ofis olarak kullanılan odaya girerek buradaki dizüstü bilgisayarı da aldığı görülürken,çaldıkları malzeme ve eşyaları yükledikten sonra kaçan hırsızların kullandığı aracın plakalarının sahte olduğu ifade edildi.

İşyeri sahibi Mahir Çiftçi, olayı güvenlik kameralarının çektiği görüntüler üzerinden anlatım yaparak  ‘’ Burdan şimdi arkadaşlar geliyor,arabayla yanaşıyorlar, sanki kendi yerleri gibi hiç çekinme yok.’’ şeklinde tepki göstermesinin ardından, kameralara tuhaf hareketler yapan hırsızın görüntülerine gelindiğinde , ‘’ Alaycı hareketler yapıyorlar, orda ne düşünüyor, ne mantıkla yapıyor ? Bilemedik, bak görüyor musun ? Hareketlere bak ! İşte orda denk gelmedik, gelseydik onu yaptığı hareket gibi yamulturduk’’ şeklinde tepkisini dile getirdi.   
Mahir Çiftçi,hırsızların 1 dakika gibi bir sürede kullandıkları levyeyle kapıyı açtıklarını, ve 5 dakika içerisinde de malzeme ve eşyaları çalarak olay yerinden uzaklaştıklarını belirterek, bölgede sık sık hırsızlık olaylarının meydana geldiğini,  buna bir çare bulunması yönünde yetkililerden bu konuya el atmalarını istediklerini söyledi.
Olayla ilgili olarak jandarmaya şikayette bulunduklarını da kaydeden işyeri sahibi Mahir Çiftçi, plakanın bir araç kiralama şirketindeki başka bir araca ait olduğunu öğrendiklerini ifade ederek, ‘’ Muhtemelen bu olaydaki hafif ticari araç da çalıntıdır’’ dedi.