Kale Okulları'nda 1. sınıflar ders başı yaptı
Kale Okulları'nda 1.sınıflar ders başı yaptı. Kaliteli ve alanında uzman öğretmenler eşliğinde derslere başlayan öğrenciler, eğitim ve öğretimin yanı sıra bir çok etkinliğe de imza atıyor.
Hayat Bilgisi derslerinde, öğrencilerin iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olmalarını sağlayacak bilgi, beceri, tutum, davranış ve alışkanlıkları kazandırmayı amaçlarken sağlıklı, tutarlı ve dengeli bir kişilik geliştirmeleri de öncelikli hedefler arasında. Okulu ve okulun işleyişini tanıma, okul kurallarına uyma, okulda ve evde başkalarıyla iletişim kurma, kişisel bakım ve temizliğine dikkat etme, sağlığını korumak için alınması gereken önlemleri fark etme, ülkesinin genel özelliklerini tanıma, Atatürk’ün hayatı, millî ve dinî bayramlar, yakın çevrede bulunan bitki ve hayvanlar, mevsimler ve özellikleri, geri dönüşüm gibi konular hakkında etkinliklere yer veriliyor.
TÜRKÇE DERSLERİ ÇOK ZEVKLİ
Türkçe derslerinde ise öğrencilerin hayat boyu kullanabilecekleri dinleme, izleme, konuşma, okuma ve yazma ile ilgili dil becerilerini geliştirmeleri, etkili iletişim kurmaları, istek duyarak okuma ve yazma alışkanlığı edinmeleri hedefleniyor. İlk okuma yazma öğretiminde ses temelli okuma yazma öğretimi benimseniyor. İlk okuma yazma öğretimi dik temel harflerle gerçekleştiriliyor. İlk okuma yazma öğreniminin ardından, temalar doğrultusunda belirlenen metinler ve kültür kitapları aracılığı ile öğrencilerin; dinleme/izleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinin geliştirilmesi, Türkçe'yi, konuşma ve yazma kurallarına uygun olarak bilinçli, doğru ve özenli kullanmaları, söz varlığını zenginleştirerek dil zevki ve bilincine ulaşmaları, bir konudaki görüşlerini sözlü ve yazılı olarak etkili ve anlaşılır biçimde ifade etmeleri amaçlanıyor. Öğrenme ve öğretme süreçlerinde ise, bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanılıyor. Bu teknolojilerin kullanılması öğretim stratejilerini zenginleştirirken aynı zamanda öğrencilerin öğrenmelerini destekleniyor.
TEKNOLOJİDEN YARARLANILIYOR
Matematik derslerinde de sayılar ve işlemler, geometri, ölçme ve veri işleme olmak üzere dört öğrenme alanı bulunuyor. Bu öğrenme alanlarına göre doğal sayılar, doğal sayılarda toplama ve çıkarma işlemleri, kesirler, geometric cisimler ve şekiller, uzamsal ilişkiler, örüntüler, uzunluk-zaman-sıvı ölçme gibi konular çeşitli etkinliklerle işleniyor. Matematik dersleri öğrencilerin matematiksel düşünme becerilerini geliştirecek şekilde planlanıyor. Bu plan doğrultusunda yapılan çalışmalar ve etkinlikler basitten karmaşığa, kolaydan zora doğru bir sıra izleniyor. Konuları daha anlaşılır ve somut hale getirmek için dersin işlenişinde ve uygulamalarda çeşitli matematik materyalleri kullanılıyor. Bununla birlikte kazanımlar doğrultusunda bilgi ve iletişim teknolojilerinden de yararlanılıyor.