Kâğıdın serüveni köy okullarıyla buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin köy okulları projesi hız kesmeden devam ediyor. Her yıl farklı aktivitelerle çocukların kalbine dokunan Büyükşehir, bu zamana kadar toplam 4 bin 900 öğrenciye ulaşarak, onları kâğıdın ilgi çekici serüveniyle tanıştırdı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren SEKA Kâğıt Müzesi’nin köy okulları projesi, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde de öğrencileri kâğıdın büyülü dünyasıyla buluşturuyor. Bu kapsamda Kandıra’da bulunan Kocakaymaz Yunus Emre İlkokulu’na giden Büyükşehir ekipleri, öğrencilere geri dönüşümden kâğıt yapımını uygulamalı olarak gösterdi. Böylece öğrencilerin kendi kâğıtlarını yaparak geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmeleri sağlandı.

49 KÖY OKULUNA GİDİLDİ

Köy okulları projesi kapsamında bugüne kadar 49 köy okuluna gidilerek toplamda 4 bin 900 öğrenciye el yapımı kâğıt atölyesi sayesinde geri dönüşümden kâğıt yapımı uygulamalı olarak öğretildi. SEKA Kâğıt Müzesi bu projeyi yaygınlaştırarak, geri dönüşümden kâğıt üretimini köy okullarındaki öğrencilere de uygulamalı olarak öğretmeyi ve yarınlar için umut olan çocuklarımızın deneyimlerine yenilerini eklemeyi planlıyor.