İşçilere baskılar arttı

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, önceki gün Gebze'de Sarkusyan ve Kroman işçileriyle buluştu. Serdaroğlu, grev kararı nedeniyle işçilere dönük baskıların arttığını belirtti. İşçiler ise 'Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz' sloganları atarak kararlılıklarını vurguladı.

  Sarkuysan işçilerine fabrikanın bahçesinde seslenen Serdaroğlu, MESS ile Türk Metal arasında imzalanan sözleşmenin Koç Grubu’nun politikaları olduğunu, MESS’in Koç Grubu’na bağlı olmayan sanayi kuruşlarını tehdit etmeye başladığını söyledi. Bu şirketlerin de işçilere baskı uyguladığını belirten Serdaroğlu, “Kapsam dışı çalışanları da grev oylamasına sokuyorlar. Bizim başarısız olmamızı istiyorlar” dedi. İşçiler ise “Mücadeleye ve greve hazırız” diyerek kararlılıklarını vurguladı.
  “TARİH YAZIYORUZ” Kroman işçileri de “MESS dayatmalarına hayır” yazılı pankart açarak fabrika bahçesinde toplandı. İşçiler, “MESS şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Sefalet ücreti istemiyoruz”, “Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz” sloganları attı. Burada işçilere seslenen Genel Başkan Serdaroğlu, “Şu bilinsin ki metal işçileri sınıfın tarihini yazıyor. Dayatmalara karşı teslim olmamayı seçtik. Grevse grev dedik. Buradan MESS yetkililerine, işveren vekillerine sesleniyorum; gelin işçilerin çalıştığı döküm yerlerine, bin 400 liraya bir ay çalışın, görelim. İşçilere açlık sınırının altında para teklif ediyorlar” diye konuştu