Gülen; "Elimizi değil, vücudumuzu koyduk"

Darıca Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Arif Gülen, sarı-yeşilli ekibin basın birimine konuk olarak hakkında merak edilen sorulara cevap verdi

Darıca Gençlerbirliği ile farklı bir kulüp profili ortaya koyan ve yenilikçi yapısıyla dikkat çeken başkan Arif Gülen, samimi açıklamalarda bulundu. Kulübün basın birimiyle bir araya gelen Gülen, yapılan röportajda merak edilenlere cevap verdi. Başkanlığı sürecinde yaptığı tesisleşme, alt yapı ve Federasyon düzeyinde ki çalışmalarından bahseden Arif Gülen’in açıklamalarının tamamı şu şekilde: “Bizim spora ilgimiz hep vardı, her daim içinde olmasak da bir şekilde spora ilgimiz ve desteğimiz vardı. Bölgemiz kulüplerini yakından takip ediyorduk. Darıca GB’nin şirketleştirilerek, satılmış olması ve satıldığı kişilerce de takıma sahip çıkılmıyor olması önemli bir sorun oluşturmuştu. Asırlık çınar Darıca GB’nin yok olması gündemdeydi. Biz bu sorunu çözmek için harekete geçtiğimizde bir anda kulübün kurtuluşu için başkan olmamız, harcamalar yapmamız söz konusu oldu. Hiç tereddüt etmeden bölgemiz kulübünü kurtarmak adına bu taşın altına elimizi koyduk. Elimizi koyduk demek eksik olur tüm vücudumuzu koyduk.    

“YİĞİT YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR”
 Biz bir işe girdiğimizde yorulmak, ya da gereğinden fazla harcama yapmak gibi hesapların içinde olmayız. Küçük bakmak bizim mizacımızda yok. Kulüplerin varlığı, devamlılığı ve büyümesi tesis ve alt yapıdan geçer. Biz evet önceliğimiz Darıca ilçemizdeki gençler olduğu için önceliğimiz alt yapı oldu. Dünya çapında isimleri kentimizin gençleri ile buluşturduk. Sonuç aldık mı? Alt yapı da sonuç almak zaten kısa sürede olmaz, bizim yaptığımız bu hamlelerin karşılığını gençlerimiz ilerleyen yıllarda alacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tesis ise bizim evimiz, öncelikli olarak evimizi yaşanabilir hale getireceğiz. Yiğit yattığı yerden belli olur. Tesislere yönelik harcamalarımızı da her şeyin üzerinde gördük. Yaptıklarımızla gurur duyuyoruz, yapacaklarımızdan da asla geri kalmayacağız. Sporda tesis her şeydir. Basketbol da bizim için fırsattı ve Darıcımıza yapılan şahane salonlar bizi teşvik etmiş, ayağımıza kadar gelen fırsatı değerlendirmek zorunda kaldık. İnşallah basketbolda, futboldan daha hızlı yol alıp, Darıca kentimizi marka yapacağız.    

“TÜM KULÜPLERİ DÜŞÜNDÜK”  
Darıca GB’yi tek başına düşündüğümüzde yol almamız da, köklü çözüm üretmemizde çok zor olur. Biz Darıca GB ile birlikte 3. ve 2. Ligkulüplerimizi hep birlikte düşündük. Federasyonun bütçesinden, tesisleşme ve alt yapı anlamında kulüplerimizin daha çok pay almasını önerdik. Bugün pandemi etkisinde spor yapmaya çalışırken, kulüplerimizin lisans engeli ve diğer borçları noktasında federasyona önerilerimiz oldu, biz profesyonel bir ekiple bu önerileri ete kemiğe büründürerek dile getirdik ve karşılık bulduğunu görmekteyiz. Tabi biz bu önerileri dile getirirken, önce federasyon başkanımız ve yönetimi ile bağ kurduk. Diyaloglarımız ve ikili ilişkilerimiz sayesinde önerilerimizin, taleplerimizin kişisel değil, tüm kulüplerimiz için olduğunu federasyon yönetimi ve başkanına inandırdık. Kısa sürede 3. Lig ve 2. Lig kulüplerimiz için yaptığımız çalışmalar sonuç verdi, önümüzde ki dönemlerde bunlar artarak devam edecek.  

“DARICALILAR BİZE İNANDI”   Darıcalı bize inandı ve güvendi, Darıca Gençlerbirliği’ne gönül verenler bizim bu kulübü hangi şartlarda alıp, nerelere taşıdığımızı biliyor ve Darıcalılardan gerçek anlamda destek görmekteyiz. Hepsine bu vesile ile teşekkür ediyorum. Özellikle de taraftar grubumuza. Olayın maddi anlamda desteğine gelince bu konuda olması gereken seviyeyi yakaladığımızı söylemek çok zor ama her şey iyi niyet çerçevesinde ilerliyor. Sporu ve Darıca Gençlerbirliği’ni seven bir belediye başkanımız var. Kaymakamımız Darıca Gençlerbirliği konusunda heyecanlı ve istekli. Aile ortamı içinde her konuyu, her sorunumuzu konuşup, çözüm arayabiliyoruz. Çözümler ve birlikte adımlarda kısa sürede atılacak diye umut ediyorum.”