GTÜ, TEKNOFEST 2024 Teknoloji arenasında parıldadı

GTÜ öğrencilerinin oluşturduğu teknoloji takımları TEKNOFEST 2024'e damgasını vurdu. GTÜ Delta Alaz ve YTG-GTÜ Bıosgas Innovators takımları TEKNOFEST'TE birinci olma başarısı gösterdiler.

Türkiye’nin teknoloji alanındaki en büyük etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST 'te Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) teknoloji ve inovasyonda başarılarını gözler önüne serdi. Bu yılki yarışmalarda GTÜ Takımlarından GTÜ Delta Alaz Takımı Çip Tasarım Yarışması ve YTG-GTÜ Bıosgas Innovators Takımı Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Üniversite ve Üzeri Proje Kategorisi'nde birinci olarak büyük bir başarıya imza attılar. Takımlar Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda 2-6 Ekim'de gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) ödüllerini aldılar. 
Yarışlarda ayrıca Alfa ETA-H Takımı Hyperloop Geliştirme Yarışması'nda ve GTU-Gök Vatan Jet Motor Tasarım Yarışması'nda gösterdiği performansla 3.lük derecelerini elde etti. GTU-Assos Takımı TEKNOFEST Uluslararası İHA Yarışması'nda 4.lük, YTG-Hazar Takımı Hava Savunma Sistemleri Yarışması'nda ise 5.lik elde ederek dikkat çekti. Bunun yanı sıra birçok GTÜ takımı, çeşitli kategorilerde finallerde yarışarak üniversitenin inovasyon gücünü sergiledi.
GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar Adana’daki programda GTÜ takımlarını ziyareti sırasında açıklama yaparak edinilen bu başarıların üniversitenin Ar-Ge ve inovasyon odaklı eğitim anlayışının bir yansıması olduğunu belirtti. “Geleceğin teknolojilerini keşfetmek ve yenilikçi projeleri desteklemek için TEKNOFEST'te bir araya geldik. Öğrencilerimizle hep birlikte ilham verici bir deneyim yaşadık. Öğrencilerimizin azmi ve inovatif görüleri, geleceğin mühendislerini yetiştirme konusundaki kararlılığımızı pekiştiriyor. Bu tür etkinliklerde elde edilen başarılar, GTÜ’nün teknoloji alanındaki liderliğini güçlendirmeye devam edecektir. Yarışlara birçok kategoride katılan dereceye giren girmeyen tüm öğrencilerimizi canı gönülden kutluyoruz. TEKNOFEST'e emek veren herkese ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi. 
GTÜ’nün, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda GTÜ Teknopark tarafından açılan standı da vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.