GTO, Nisan Toplantısı'nı Afyon'da yaptı

Gebze Ticaret Odası'nın Nisan Ayı Meclis ve Müşterek Meslek Komite Toplantısı, 25-27 Nisan 2025 tarihleri arasında Afyon'da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

 Toplantıya; Meclis Başkanımız  Oğuz Şerifalioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Mikdat Aydın ve Kayhan Özler, Yönetim Kurulu Üyelesi Nail Köse,Sezgin Tekeli, Yücel Yılmazel ve Sinan Yücel ile birlikte Meclis ve Meslek Komite Üyeleri, Disiplin Kurulu, Kadın ve Genç Girişimciler katılım sağladı.
 Çalıştayın ilk etkinliği, ekip ruhunu ve birlikte çalışmanın gücünü pekiştirmek amacıyla Dilek Koyuncu ve Neslihan Divan tarafından düzenlenen “Takım Ruhu ve Güç Birliği” atölyesi oldu. Katılımcılar, interaktif uygulamalar eşliğinde takım motivasyonu ve iş birliğinin önemini yeniden deneyimleme fırsatı buldu.
 
Meclis Toplantısı ve Stratejik Değerlendirme
 
Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu başkanlığında gerçekleştirilen Nisan Ayı Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gebze ve bölgesinin ekonomik potansiyeline dikkat çekerek, bugüne kadar hayata geçirilen yüksek katma değerli projelerden ve geleceğe dönük hedeflerden söz etti. Dünyadaki değişimi anbean takip edip bu değişime hızla uyumlu hale gelen, hatta değişimi başlatan firmaların sadece ayakta kalmayarak, geleceğin öncü firmaları arasında yerini alacağına değindi. Başkan Aslantaş konuşmasının devamında “Bugün burada yalnızca yakın geleceğimizi değil, orta ve uzun vadede yapabileceklerimizi de değerlendirmek üzere bir araya geldik. Stratejik planlarımızı oluştururken siz kıymetli üyelerimizin görüş ve önerileri bizler için büyük önem taşımakta. Birlikte hareket ederek bölgemiz ve ülkemiz için değer üretmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Toplantının ardından düzenlenen SWOT Analizi çalışması ile 2026-2029 Stratejik Vizyon Belgesi kapsamında yer alması gereken öncelikli konu başlıkları belirlendi.
 Eğitim Programlarıyla Zenginleşen Çalıştayda,  Dr. Cengiz Tavukçuoğlu tarafından gerçekleştirilen “İş Yaşamında Kuşak Yönetimi, Etkili İletişim ve Protokol Kuralları” başlıklı eğitim, akademik içerik ile uygulamalı örnekleri bir araya getirerek katılımcılara keyifli ve öğretici bir deneyim sundu. Günün son oturumunda ise İstanbul Ticaret Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Öykü İyigün tarafından “Dijitalleşme ve Yapay Zeka Uygulamalarının İş Hayatına ve Yaşamımıza Etkileri” başlıklı sunum gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören ve interaktif bir ortamda gerçekleşen sunumda, yapay zekâ teknolojilerinin sunduğu fırsatlar ve dijital dönüşüm süreçleri detaylı biçimde ele alındı.
 Son olarak, Dilek Koyuncu ve Neslihan Divan tarafından düzenlenen “Yaşam Motivasyonu ve İz Bırakmak” atölyesi ile katılımcılar, kişisel motivasyonlarını artırmaya ve iş yaşamında fark yaratmaya yönelik değerli kazanımlar elde etti.
 
Geleceğe Yön Veren Kararlar
 
SWOT Analizi çalışması ile 2026-2029 Stratejik Vizyon Belgesi kapsamında yer alması gereken öncelikli konu başlıkları belirlendi. Düzenlenen eğitim ve atölyelerde İş Yaşamında Kuşak Yönetimi, Etkili İletişim ve Protokol Kuralları, Dijitalleşme ve Yapay Zeka Uygulamalarının İş Hayatına ve Yaşamımıza Etkileri ve ekip ruhunu geliştirmeye ve ortak akıl oluşturmaya yönelik atölye çalışması sayesinde üyelerimiz, kişisel motivasyonlarını artırma ve iş yaşamında fark yaratma konusunda değerli kazanımlar elde etti.