Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır, Regaip Kandili mesajı

İslam dünyası için büyük öneme sahip olan recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, "rahmet ve bereket gecesi" dir.

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır, Regaip Kandili mesajı yayınladı.
Çakır, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Bereket ve maneviyat mevsimi olan mübarek üç aylara girmiş bulunmaktayız. Manevi bir sağanak gibi Allah’ın rahmetinin üzerimize yağdığı, lütuf ve kereminin bizleri kuşattığı Regaip Kandil’ini yeniden idrak etmenin huzurunu yaşıyoruz. 

Yüce Allah'ın, rahmetinin, mağfiretinin ve bereketinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah'a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve gönülden arzulanması sebebiyle bu mübarek gecede daha fazla ibadet edilecek, eller semaya açılacak.

Regaip Kandil’ini fırsat bilerek Yüce Yaradan’a, ailemize, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlamalı, vicdan muhasebesi yaparak kendimizi sorgulamalı, yanlış ve kusurlarımızdan dönmek için çaba sarf etmeli, küslük ve dargınlıklara son vererek bu anlamlı günün, barış, dostluk ve kardeşliğe vesile olması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz.

2023 yılının ilk kandili olan Regaip Kandil’inin, bereketi ve huzurunun tüm yıl boyunca devam etmesi arzusuyla, vatandaşlarımız başta olmak üzere bütün İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandil’ini tebrik ediyorum. Rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin tüm insanlığa yayılmasını Cenâb-ı Allah’tan diliyorum.