Gebzeli Umreciler, evlerinde karantinaya alındı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 56 ülkede daha görülen Koronavirüs nedeniyle dün, kutsal topraklardan gelen Gebzeli Umreciler termal kamera ile taramadan geçirilerek yurda giriş yaptı. Umre'den döndükten sonra öksürük ve üst solunum yolu enfeksiyonu rahatsızlığı olan Gebzeli bazı vatandaşlar, muayenelerinin ardından tedbir amaçlı olarak evlerinde karantinaya alındılar.

Umre’den gelen Gebzeli yolcular uçaktan indikten sonra sağlık ekipleri tarafından taramadan geçirildiler. Rahatsızlığı olanların muayenelerinin  ardından  evlerinde karantinaya alındıkları öğrenildi.

Umreden bugün Gebze’ye gelen karı koca bir vatandaş, muayenelerinin ardından tedbir amaçlı olarak evlerinde karantinaya alındıklarını söyleyerek, yetkililerin kendilerinden bir süreliğine hiç kimseyle görüşmemelerini istediklerini  belirttiler. 

Bir süre sonra tekrar muayeneden geçirileceklerinin hatırlatıldığını söyleyen Gebzeli Umreciler, her hangi bir yüksek ateş veya ağır bir hastalık olması durumunda 112 Acil Servis yetkililerini aramaları gerektiğinin söylendiğini ifade ederken, arkadaşlarına bıraktıkları çocuklarıyla dahi temas etmemelerinin tembihlendiğini ilettiler.