Gebze'deki barınakta 45 hayvanın iğneyle öldürüldüğü iddia edildi

Rehabilitasyon merkezinde 45 hayvanın iğne ile zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi.

KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde belediyeye ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde çöp torbaları içinde 30 köpek, 14 kedi ve 1 karga ölmüş olarak bulundu. Hayvanlar, iğne ile zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilirken yetkiler ve hayvanseverler rehabilitasyon merkezine gitti. 
Pelitli Mahallesi’nde bulunan Gebze Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni bugün ziyaret eden bir vatandaş, geçtiğimiz çarşamba günü geldiği rehabilitasyon merkezinde gördüğü hayvanların olmadığını fark etti. Etrafı gezen vatandaş, merkezin arka kısmında bulunan çöp konteynerlerinde çöp poşetleri içinde ölmüş hayvanları görmesi üzerine durumu yetkililere bildirdi. Yapılan incelemede 30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın iğne ile zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi. Haberi alan milletvekilleri, hayvansever dernekleri ve belediye yetkilileri merkeze gitti. Yetkililerin konuyla ilgili açıklama yapacağı öğrenildi. 

 MİLLETVEKİLİ  ÇİLER; YASAYA ‘EVET’ DİYENLER GELİP GÖRSÜNLER

Haberi alır almaz olay yerine gelen CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bu konuda açıklama yapması gerektiğini belirterek, ‘’ Tamam, yasa meclisten yeni geçti, yasanın ne olduğunu biz de biliyoruz, yasaya karşı çıkanlardan biriyiz, ben de hayvanseverim, benim de hayvanım var, bunun bu şekilde çözüm olmayacağını orda ‘Evet’ diyenlerin görmesi lazım.’’ dedi.
Nail Çiler, bu durumun Gebze’ye yakışmadığını ve bir vahşet olduğunu düşündüğünü ifade ederek, ‘’Yetkililer acil olarak çıkıp bir açıklama yapması lazım. Yakın zamanda bildiğiniz gibi bir kanun çıktı, kanuna ‘Evet’diyenleri burada neden ‘Evet’ dediklerini, neden parmak kaldırdıklarını gelip görsünler. Bu canları biz yaşatmadıktan sonra hiç bir şeyi çözemeyiz.