"Gebze büyükşehir statüsünde il olmalı"

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, 'Gebze'nin büyükşehir statüsünde olması elzem olmuştur 'dedi.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş dün basın toplantısı gerçekleştirdi. Happy Inn Gebze Hotel’de düzenlenen basın toplantısına Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş’ın yanı sıra Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, Gebze Ticaret Odası Genel Sekreteri Mustafa Yaşar Sekin, Gebze Ticaret Odası Genel Sekreteri Yrd. Kenan Coşkunçelebi, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, “Gebze'nin bünyesinde barındırdığı her türlü dinamiğe yakinen şahitlik ettik. Buradaki ekonomik çeşitliliği, hareketi, proaktif yapıyı, yansıtma gayretinde olduk. Kuvvetli geniş etki alanımızın içinde bölgemizin potansiyelini en ortamda anlatmaya, bu bölgenin her alanındaki bayrak taşıyıcılığını en net şekilde ifade etmeye çalıştık. Aynı zamanda üyelerimizin kalite sıkıntılarını da her platformda dile getirdik. 

“ELEMAN SIKINTISI VAR”

Üyelerimizle ilgili en büyük sorunlardan birincisi vasıflı veya vasıfsız eleman problemidir. Mesleki liselerin arttırılması, çıraklık eğitim merkezleriyle, Millî Eğitim Bakanlığının eğitim programları artmış ve düzenlenmiş olsa dahi maalesef bu yeterli gözükmemektedir. Bir toplumun gelişiminin temel çaresi eğitim ve öğretimdir. Öğretim iyi bir noktaya girmişken, eğitim konusunda toplumsal sıkıntılarımız vardır. Üniversite bizim bireylerin de sahada çalışabileceğinin normal olduğu helali kullanmanız sadece vasıfsız bir çalışanlara has bir çalışma şekli olmadığı kanıksanmalıdır. Üyelerimizin sıkıntılarından bazıları da ulaşım ve yabancı çalışma konularıdır. Bu konularla ilgili de çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam etmektedir.

“GEBZE BÖLGEMİZİN HACMİ ORTADADIR”

Gebze bölgemizin ülkemiz için birçok farklı açıdan stratejik öneme haiz olduğu, gücü, ekonomisi, ticari her alanda somut olarak gözlem önünde bulunmaktadır. Organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, buradan istihdama dahil olan binlerce çalışanı bu çalışanların direk ve dolaylı olarak etkilediği nüfus miktarı hesaba katıldığında Gebze bölgemizin hacmi ortadadır. Bölgemiz önemli kavşak noktaları üzerinde bulunması hasebiyle kaynaklara ve ham maddeye hızlı ulaşan ulusal ve uluslararası ölçekte yakinen bilinen ve tanınan bir bölgedir. Gebze bölgesi, sürdürülebilir kalkınmanın mihenk taşı olarak nitelendirdiğimiz ihracat kavramının baş döndürücü akış trafiği ile altmış beş ilin toplamından daha fazla ihracatsa sahiptir.  

“GEBZE OLMADAN DÜŞÜNÜLEMEZ”

Burası Türkiye'nin otomobil girişim grubu TOGG AR-GE merkezi, girişim maddesi gibi ülkemiz sanayicilerinin katma değeri yüksek ürünler üretmesine de kurum ve kuruluşlarına ev sahipliği yapmaktadır. Görevimizin başında bizlere en çok gelen konu Gebze'nin il olmasıyla ilgili olarak geriye dönüp baktığımızda yaklaşık otuz beş yıldır bu konu Gebze'nin gündemine hiç düşmemiştir. Rahmetli merhum Ahmet Penpegüllü’nün kırk bir plakalı makama emniyet seksen iki numarasını yazdı. Ulusal ve uluslararası yerel medyada ve hepimizin hafızalarında yer almaktadır. Gebze'nin ve ülkemizin gündemine giren MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin yüzüncü yılında yüz il projesi var. Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılında yüz il projesi Gebze olmadan düşünülemez” dedi.