FYZoo'da Coşkulu Kutlama: Samir'in Doğum Günü!

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Hint Gergedanı Samir'in 17. doğum gününü büyük bir coşkuyla kutluyor! FYZoo, bu özel gün için, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir etkinlik atölyesi düzenliyor.


Türkiye’nin ilk Hint gergedanı Samir’in doğum gününe özel çocuklar, hayal güçlerini harekete geçiren "Katmanlı Orman Tabağı" atölyesi ile kendi minik ormanlarını yaratacaklar. Atölyede çocuklar karton tabaklarını koyu ve açık yeşil tonlarla boyayarak başlayacaklar. Ardından, gergedan ve orman figürlerini şablonlara uygun şekilde kesip, tabaklarına yapıştıracaklar. Her bir katmanı özenle süsleyip, doğanın katmanlı yapısını keşfedecekler. Kuruyan tabakların üzerine, yeşil krapon kağıtlarıyla süsledikleri ağaç dallarını ekleyerek, kendi küçük ormanlarını tamamlayacaklar.

Bu eğlenceli etkinlik boyunca, çocuklar koruma altında olan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan gergedan türleri hakkında bilgilendirilecek. Ek olarak, gergedanların yaşamlarını tehdit eden sorunlar ve doğanın korunması hakkında farkındalık kazanacaklar.

FYZoo, çocukların hem eğlenerek hem de öğrenerek doğa ve hayvan sevgisiyle büyümelerini desteklemekten büyük mutluluk duyuyor ve Samir'in doğum gününü birlikte kutlamak ve minik ziyaretçilere unutulmaz bir gün yaşatmak için herkesi parka davet ediyor.