Ev sahibinin eşyalarını attığı 5 kişilik aile 3 gündür sokakta yaşıyor

Ev sahibi evini boşaltmasını istediği kiracısının eşyalarını kapının önüne attı, 3 çocuklu aile sokakta yaşamaya başladı

 Darıca 'da yaklaşık 1 yıldır ikamet ettiği dairede iddiaya göre ev sahibinin oğlunu evlendireceği, evi boşaltmalarını istediği ailenin eşyalarını sokağa attı. 3 kız çocuğu sahibi Ergöçer çifti eşyalarıyla birlikte 3 gündür boş bir arsada yaşamaya başladı. Baba Murat Ergöçer, “Sokakta kaldık. Evlere de gücüm yetmiyor. 12 bin TL-25 bin TL kira istiyorlar. Ben bu parayı nasıl ödeyeyim” ifadelerini kullanırken anne Nadide Ergöçer ise, “Allah rızası için bize bir yer gösterin ne olur. Sokakta kaldık, milletin bahçesinde duruyoruz. Bunun kışı da var” dedi. 
Darıca ilçesi Osmangazi Mahallesi Kuştepe Caddesi Boncuk Sokak üzerinde bulunan binada, yaklaşık 1 yıldır kiracı olarak oturan 3 kız çocuğu sahibi Murat ve Nadide Ergöçer çiftine iddialarına göre ev sahibi, birkaç ay öncesinden oğlunu evlendireceğini belirterek evden çıkmalarını istedi. Maddi durumları iyi olmayan çift, taşınacak ev bulamadı. Ev sahibi, çiftin eşyalarını kapının önüne atmasının ardından sokakta kalan çift, çocuklarıyla birlikte boş bir arsada yaşamaya başladı. Sokaktaki eşyaların bir kısmı ise boş kamyonet kasasına yüklendi. Yaşları 4,5 ve 9 olan 3 çocukla 3 gündür arsada yaşayan çift, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine yardımcı olunmasını istedi. 

‘AÇMIŞ KAPIYI, İÇERİ GİRMİŞ VE EŞYALARI BOŞALTMIŞ’

Aylardır ev aradığını ancak kiraların yüksek olması sebebiyle ev bulamadığını söyleyen Murat Ergöçer, “Kapıda kaldık. 3 gündür burada yatıyoruz. Ev sahibi bizi kapıya attı. Yetkililerden bir yardım istiyoruz. 3 tane çocuk da sokakta kaldı” dedi. Seyyar satıcılık yaptığını belirten Ergöçer, “İşten geldim, baktım eşyalar kapıda. Açmış kapıyı, içeri girmiş ve eşyaları boşaltmış. Kavga, olay yok, bir şey yok. Başkasının evi, bir şey diyemedim. Sokakta kaldık. Evlere de gücüm yetmiyor. 12 bin TL-25 bin TL kira istiyorlar. Ben bu parayı nasıl ödeyeyim. Ev sahibi zam filan istemedi, oğlunu mu evlendirecekmiş ne yapacak bilmiyorum. Bize ‘Boşalt’ dedi, biz de ses seda olmadan boşalttık. Kavga filan etmedik. 3 gündür burada perişanız” ifadelerini kullandı. 

‘ALLAH RIZASI İÇİN BİZE BİR YER GÖSTERİN’

Anne Nadide Ergöçer yardım istediklerini belirterek, “Benim kızım 8 yaşında okula gidiyor, okuma-yazmayı bilmiyor. Oradan oraya gidiyor. Allah rızası için bize bir yer gösterin ne olur. Sokakta kaldık, milletin bahçesinde duruyoruz. Bunun kışı da var. Benim çocuğum okula gitmiyor. Allah rızası için bize yardım edin” dedi.