En kutsal meslek

12-18 Mayıs tarihleri arasında tüm Türkiye'de hemşireler haftası kutlamaları kapsamında,Öğretmen Füsun Erdemir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de coşkulu bir kutlama gerçekleştirildi.

Öğretmen Füsun Erdemir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Özgül AMASYALI Çok Amaçlı Konferans Salonunda 12 Mayıs 2016 tarihinde saat 15.00’de yapılan kutlama programına Darıca Kaymakamı Ömer KARAMAN, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail OĞUZ, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener DOĞAN, Darıca İlçe Sağlık Müdürü Kamil EYÜBOĞLU, Darıca İlçe Müftüsü Muharrem BİLGİÇ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fazilet DURMUŞ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Alparslan ŞAHİN, Kamu ve Özel Hastane Yöneticileri, Sarkuysan Yönetrimi, Okul Yöneticileri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda misafir katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, açılış konuşmaları ile devam etti.Öğretmen Füsun Erdemir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü M. Tuncay KOÇBAY, konuşmasında hemşireliğin insanlığın sağlıkla ilgili gereksinimlerinden dolayı ortaya çıkan en kutsal ve en değerli mesleklerden olduğunu vurguladı. Hemşirelik mesleğinin öneminin ve değerinin bütün dünyada herkes tarafından kabul edildiğini, hemşirelik mesleğinin en iyi şekilde yapılması konusunda gayretleri büyük olan Florance Ninghtingale’nin 12 Mayıs tarihli doğum gününün hemşireler günü olarak kutlandığını belirtti. Okul Müdürü M. Tuncay KOÇBAY’ın, bu özel ve değerli mesleği icra eden hemşireler ile birlikte, Öğretmen Füsun Erdemir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerinin hemşirelik haftasını kutlayan içten konuşması, tüm davetliler ve öğrenciler tarafından coşku ile karşılandı.

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail OĞUZ, konuşmasında hemşirelik bölümü öğrencilerinin, tüm öğrenciler gibi çok değerli ve özel bir yerlerinin olduğunu vurguladı. İsmail OĞUZ “Sağlık, bir toplumun en büyük servetidir. Bu servetin kazanılmasında ve korunmasında hemşirelik mesleği önemli bir yere sahiptir. Hemşirelerimiz büyük fedakarlıklarla şefkat, sabır göstererek mesleklerini icra etmektedirler” açıklamasını yaptı.

Hemşireliğin çok onurlu ve kutsal bir meslek olduğunu söyleyen İsmail OĞUZ, “dil, din ayırımı gözetmeksizin fedakarlıklar içinde mesleğini icra eden tüm hemşirelerimizi ve Öğretmen Füsun Erdemir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizi kutluyor, meslek hayatlarında başarılar, özel hayatlarında da mutluluklar diliyorum” dedi. 

Programa katılan Darıca Kaymakamı Ömer KARAMAN konuşmasına hemşireler haftasını kutlayarak başladı. Bir toplum bilinci olarak hemşirelik mesleğine nasıl bakıldığına ilişkin görüşlerini açıklayan Ömer KARAMAN, hemşirelik mesleğinin gerçekten icra edebilenler için iyi bir sanat olduğunu vurguladı. “İnsanın özgürleşmesinin yolu, kültürdeki en yüce gücü sevmekten geçer. Bu inancı taşıyan hemşireler, dürüst, ahlaklı olmak, “insan” olmak, “sevmek” gibi unsurları içeren bir mesleği yapmaktadırlar” açıklamalarını yaptı.

Hemşirelik mesleğinin, kendi sınırlarını sürekli genişletmek için uğraşan ender mesleklerden olduğunu vurgulayan Ömer KARAMAN hemşirelik öğrencilerinin bu anlamlı ve önemli gününü tekrar kutlayarak sözlerine son verdi.

Program, Öğretmen Füsun Erdemir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sağlık kurumlarında ve farklı ortamlardaki görüntülerini içeren Hemşireler Günü Video Gösterisi görüntüleri, slayt gösterisi, skeç gösterisi ve hemşirelik mesleğinin sanatsal yönünün önemine dikkat çekmek isteyen öğrencilerin müzik öğretmenleri ile icra ettikleri şarkılar ile devam etti. Program, katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlendi.