Emek Partisi, Darıca'da basın açıklaması yaptı

Emek Partisi Darıca İlçe Örgütü, savaşa ve zamlara karşı basın açıklaması yaptı. 

Cumartesi Pazarında basın açıklaması yapan Emek Partisi (EMEP) üyelerine HDP Darıca İlçe Örgütü ve yöre derneklerine üye vatandaşlar da destek verdi. 

Basın açıklamasını okuyan EMEP Darıca İlçe Başkanı Orhan Kaya, "Ukrayna’da yaşanan savaş, haklı bir savaş olmadığı gibi halkların savaşı da değildir" diyerek sözlerine başladı. "İşçi sınıfı, emekçiler ve halkların yapması gereken şey; her yerde savaşa karşı tepki göstermek, emperyalist politikalara karşı barışın sesini yükseltmektir" diyen Kaya, "Emek Partisi olarak, bütün işçileri ve halkımızı emperyalist savaşa karşı tutum almaya çağırıyoruz. Emperyalist savaş ölümün yanında açlık, yoksulluk, göçler, zamlar ve kitlesel işsizlik de demektir. Uluslararası işçi sınıfı ve halklar bu nedenle barış için ayağa kalkmalıdır. Emperyalistler bölgeden elini çekmelidir. Halklar kardeşlik içinde kendi geleceğine karar vermelidir. Donetsk ve Luhansk’ın geleceğine orada yaşayan halklar karar vermelidir" dedi. 

"İKTİDAR KRİZİN YÜKÜNÜ HALKIN SIRTINA YIKIYOR"
"Bir yandan savaş tırmanırken, diğer yandan zamlar durdurak bilmiyor! En son kentimizde ekmeğe gramajı düşürülerek zam yapıldı. Akaryakıta bugünden itibaren benzin litre fiyatına 1 lira 61 kuruş, motorin litre fiyatına da 1 lira 51 kuruş zam yapıldı!" diyen Kaya, "Yaşadığımız yoksulluğa karşılık, ülkeyi yöneten sermaye iktidarları her krizin yükünü halkın sırtına yıkmaya çalışıyor. Artan enflasyona karşılık gün geçtikçe yoksullaşan işçi ve emekçiler bu gidişatı kabul etmemekte ısrarcı, tüm bu karanlık tabloya karşı yurdun dört bir yanından hakları için direnen, ücretlerinde iyileştirme talep eden ve sendika hakkı için mücadele eden işçilerin haberleri geliyor. Bölgemizde bulunan Farplas işçilerinin direnişi hala sürüyor. İşçiler günlerdir haklarını almak; insanca bir yaşam için direnmektedir" diye konuştu. 

"Zamlara ve artan hayat pahalılığına karşı sofrasında ekmeği küçülen emekçi halkımıza birlikte mücadele çağrısında bulunuyoruz. Emek Partisi olarak tüm emekçileri bu talepler etrafında birleşmeye, birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz!" diyen Kaya, taleplerini de şöyle sıraladı: 

•    Bu savaş emperyalistlerin barbarlık savaşıdır. Emperyalist savaşa karşı barışın sesini yükseltelim! 

•    İşçi sınıfı, emekçiler ve halkların yapması gereken şey; her yerde savaşa karşı tepki göstermek, emperyalist politikalara karşı barışın sesini yükseltmektir.

•    İnsanca yaşayacak bir ücret için tüm ücretlere ek zam yapılmalıdır. 

•    Zamlar durdurulmalıdır. Elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet faturalarına yapılan zamlar geri alınmalıdır. 
 
•    Başta KDV olmak üzere, faturaları kabartan vergi ve kesinti kalemleri kaldırılmalıdır. 

•    Geliri olmayan ya da az gelirli hanelerin elektrik, gaz ve suyunun kesilmesi durdurulmalıdır. İşsiz yoksul ailelerin karanlıkta, soğukta ve susuz kalmamaları için bu ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmalıdır. 

•    Enerji üzerindeki uluslararası ve ulusal sermaye egemenliği son bulmalı, üretiminden dağıtımına kamusal bir hizmet olarak kâr gözetilmeden sunulmalıdır.