Dolandırıcılara Darıca ve Gebze'de eş zamanlı operasyon

Kurdukları çağrı merkezi üzerinden e - ticaret sitelerine koydukları satılık otomobil yedek parçası ve benzeri ürünlerin satışı amacıyla 71 kişiden 500 Bin TL haksız gelir elde eden şüphelilere yönelik Kocaeli'nin Gebze ve Darıca ilçelerinde 6 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

Kurdukları e - ticaret siteleri üzerinden kendilerini otomobil yedek parçası ve benzeri ürünlerin satıcısı olarak gösteren ve bu şekilde 71 vatandaşı ikna ederek toplam 500 Bin TL. kapora toplayan şüphelilere yönelik  Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Gebze ve Darıca’daki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.
6 adrese yapılan operasyonlarda 6 şüpheli gözaltına alınırken, olayla ilgili olduğu tespit edilen 3 şahıs daha devam eden çalışmalarda göz altına alındı. 
Aynı olayla ilgili 2 şahsın ise Kandıra Cezaevi’nde olduğu belirlenirken emniyetteki işlemleri tamamlanarak bugün adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 1’i serbest bırakıldı, 4’ü tutuklandı, 6’sı ise adli kontrollü serbest kaldı
Diğer yandan, operasyon yapılan adreslerde 1 adet kurusıkı tabanca ile 69 adet kurusıkı fişek ele geçirildi