Digor Kültür Platformu güven tazeledi

2012 yılından bugüne özellikle metropollerde ki Digor 'lu hemşehrilerini bir araya toplamak için çeşitli etkinlikler düzenleyen , siyaset, ticaret , sosyal ve kültürel bir çok başarılı organizasyona ve iş birliğine imza atan Başkan Orhan Özyakışır yönetimindeki Digor Kültür  Platformu yönetim kurulu bugün Sancaktepe de gerçekleştirilen kahvaltılı deklarasyon da tüm Digor köy dernek başkanları , köy temsilcileri ve Digorlu davetlilerin ortak kararı ile güven tazeleyerek Digor' luları temsil eden çatı dernek olarak ilan edildi . 

Gerçekleştirilen toplantıda komisyon adına söz alan Başköy dernek başkanı Fahrettin Savaş yaklaşık üç yıldır iki farklı dernek yönetimi olarak faaliyet gösteren Digor Kültür Platformu temsilcilerini tek çatı altında toplamak için 6 aydır bir çok toplantı gerçekleştirdiklerini , defalarca çözüm odaklı görüş ve fikir önerileri ile yapılan görüşmelerin kendi kişisel ego ve siyasi çıkarları doğrultusunda hareket eden kişiler tarafından sabote edildiğini belirtti. 
Fahrettin Savaş görüşmelerin en başından bugüne tüm çözüm önerilerine uyum sağlayan, Digor un birlik ve beraberliği için her türlü fedakarlığı gösteren Digor Kültür Platformu başkanı Orhan Özyakışır ve yönetimine komisyon adına teşekkür ederek gerek komisyon olarak gerekse de Digor köy dernek başkanları olarak ortak kararlarının Digor ‘u temsil eden yönetimin Orhan Özyakışır başkanlığında ki Digor Kültür platformu olduğunu bundan sonra ki süreçte de tüm Digor’ luların başka isim altında ki derneklere itibar etmemeleri gerektiğini Digor Kültür platformunu güçlendirmek , büyütmek için Orhan Özyakışır ve yönetim kuruluna koşulsuz destek olmaya davet etti.
Kahvaltıya katılan tüm misafirlerine teşekkürlerini ileterek sözlerini tamamladı . 
Komisyon da yer alan Cengiz Topbaşlı kahvaltıya katılanlara hitaben yaptığı konuşmada nihayetinde gelinen noktanın hedefledikleri sonuca ulaşmaları açısından son derece memnuniyet verici olduğunu , kendilerini yapılan tüm toplantılar da alınan kararlara uyum sağlayan Orhan Özyakışır ve yönetimine teşekkürü borç bildiğini dile getirdi . 
Orhan Özyakışır ve yönetim kurulunun Digor kültür platformunun çatısı olduğunu tüm Digor’ lıları bu çatı altında toplanmaya , çoğaltmaya büyütmeye destek olmaya davet ettiklerini belirtti .  Komisyon olarak tüm Digor’ luları temsilen ortaya çıkan bu çatıyı tanıdıklarını kişisel egolarını ön plana çıkan bireyselciliği siyasal çıkarını Digor birlikteliğinin önüne çıkaranları Digor kamuoyunun zamanla gereken tavrı alacaklarına inandıklarını söyledi . 
Mevcut çalışmalar neticesinde Digor Kültür platformuna katılma kararı alan Taylan Agin , Yusuf Ada, Yakup Can, Çetin Taşdelen ve Çetin Çelik’ e teşekkürlerini iletti. Kahvaltıya katılan tüm Digor’ lulara teşekkür ederek sözlerini tamamladı . 
Toplantının kapanış konuşmasını yapan Digor Kültür Platformu Başkanı Orhan Özyakışır komisyon da yer alan Ayhan Erkmen , Şevin Alaca , Muzaffer Kutay, İsmail Budak , Celal Demir, Faik Atasoy , Cengiz Topbaşlı’ ya özellikle teşekkür etti. 2012 den beri Digor’ lulara hizmet etmek için yapılan çalışmalara değinerek bu çalışmalara katkı ve emeği geçenlere teşekkür etti. 
Komisyon çalışmaları sonrası alınan kararla Digor Kültür Platformu olarak sorumluluklarının daha da arttığını , aralarına yeniden katılan Taylan Agin , Yusuf Ada, Yakup Can, Çetin Taşdelen ve Çetin Çelik’ e teşekkürlerini iletti. Yeni dönemde üye olmak isteyen , görev almak isteyen tüm  hemşerilerimize kapılarımız sonuna kadar açıktır diyerek önümüzdeki süreçte yönetim kurulu ile olağanüstü kongre kararı alıp daha güçlü bir Digor kültür platformu yönetimi olarak Digorlu hemşerilerimize hizmet edeceklerini söyleyip,kahvaltıya katılanlara teşekkür etti.
Kahvaltıda üye olmak isteyen katılımcılar üye kayıt formlarını doldurarak Digor Kültür Platformuna üye oldular. 
Başkan Orhan Özyakışır toplantıya katılan köy dernek başkanları , komisyon üyeleri ve Digor’ lular hatıra fotoğrafı çekilerek toplantı sonlandırıldı .