Davutoğlu, Serap Çakır'a destek için Gebze'ye geldi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gebze'deki programında Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erol Polat'ın Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğa'ın rahatsızlığı ile ilgili görüşlerini sorması üzerine Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçirdiği rahatsızlıktan ötürü geçmiş olsun dileklerini ileterek '' İnşallah tekrar böyle bir şey yaşanmaması için gerekli tedbirleri alıyorlardır' ifadelerini kullandı.  Ahmet Davutoğlu, İlk beşte 3 tane Gebzeli adayının olduğunu da hatırlatarak, '' Kocaeli'ni de Gebzeli'ler en iyi şekilde temsil edecek ve beşinci sırada da ilk kadın aday olarak Serap Çakır hanım temsil edecek. Gebzeliler'in çok iyi tanıdığı bir siyasetçi.'' dedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İzmit ve Gebze’de bir dizi programlara katılarak, kent esnafını ziyaret etti. İzmit’teki ziyaretlerinin tamamlanmasının ardından Gebze’ye gelen Davutoğlu, burada bir kafede bir süre istirahat etti. Bu esnada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı bir canlı yayında rahatsızlanmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Davutoğlu, “Tabii ki siyasi rekabet olur, ama sağlık söz konusu olduğunda bu rekabet unutulur. Ben Sayın Cumhurbaşkanına acil şifalar diliyorum. Ailesi ve kendisine sağlıklı yıllar diliyorum. İnşallah tekrar böyle bir şey yaşanmaması için gerekli tedbirleri alıyorlardır” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR, RAMAZAN’IN FUHUNA YAKIŞMAYAN ŞEYLER YAPTI

Daha sonra Eskihisar sahilindeki bir restoranda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, burada katılımcılara hitap etti. İktidar partisinin Ramazan ayının ruhuna yakışmayan şeyler yaptığını söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “15 Mayıs'ta inşallah 1950’de, 14 Mayıs'ta otoriter parti devlet özdeşliğine dayanan bir sisteme son verilip, demokrasinin bayramının yapılması gibi, şimdi de başka bir parti devlet anlayışına son vererek, inşallah bir demokrasi şölenini hep beraber gerçekleştireceğiz. 14 Mayıs Demokrasi Bayramımız bugünden hayırlı olsun inşallah. Biz Millet İttifakı olarak çok farklı siyasi görüşlerden, geleneklerden, anlayışlardan gelen genel başkanlar, kadrolar, teşkilatlar olarak Türkiye'de yeni bir anlayışı, yeni bir siyasi zihniyet hayata geçirdik. İktidar kutuplaştırmak istedi, biz birleştirmek istiyoruz. İktidar kendisi gibi düşünmeyenleri ötekileştirmek çabasında, biz kim olursa olsun benim üstadım, mihrim Hazreti Mevlana'nın deyişi gibi ‘Gel’ diyoruz. Onlar hekimlere dahi, gençlere dahi git diyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese ‘Gel’ diyoruz. Ne olursan ol, gel. Yine gel, tekrar gel. ‘Bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir’ der Hazreti Mevlana. Biz de, ‘Bizim ülkemiz umutsuzlar diyarı değildir. Umudu büyütmek için omuzumuzu vererek geldik’ diyoruz. Geçmişte ihtilaf yaşamış olsanız da gelin. Bakın Ramazan'da, ramazanın ruhuna aykırı birçok şey gördük iktidar tarafından. İlk kez bir selatin cami, bir büyük cami, Ramazan Bayramı'nda, hem de Cuma günü iki bayram bir arada kutlanırken, bir siyasi konuşmaya şahitlik etti Sultanahmet Camii. O gün orada bayram namazını kılanlar cuma namazı kılanlar arasında her siyasi görüşten mutlaka Müslümanlar vardır. Sadece Ak Partililer yoktu. Sadece MHP'liler yoktu. Cumhuriyet Halk Partililer, Gelecek Partililer, İyi Partililer Deva Partililer, Demokrat Partililer, Saadet Partililer, Millet İttifakı'nın bütün bileşenleri ve tabii burada saymadığımız çok partinin mensupları vardı. Belki parti mensubu olmayanlar da vardır. Devletin birleştirmesi gereken Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Sayın Erdoğan çıktı ve o caminin avlusunda, o camide biraz önce omuz omuza namaz kılmış Müslümanların bir kısmına döndü ve onları neredeyse vatan haini ilan etti” dedi.

MİLLET İTTİFAKI’NDAN DİYANET’İ KAPATMAK GİBİ BİR ŞEY DUYDUNUZ MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi halinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatacağı yönündeki sözlerinden de bahseden Davutoğlu, “Orada bulunmayan bizlere, ‘Bunlar Diyanet İşleri Başkanlığını kaldırmak istiyor’ dedi. Değişik kanaatlerden arkadaşlarımız buradalar. Şu ana kadar 6 genel başkanın herhangi birinden, ‘Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız’ diye bir şey duydunuz mu? Hayır. Ortak politikalar metninde böyle bir şey var mı? Hayır. Herhangi bir şekilde imayla dahi böyle bir şey söylenmiş mi? Hayır. Ama Sayın Erdoğan'ın yaptığı en başarılı şey, olmayanı olmuş gibi göstererek karşı kutup yaratmak. Müslüman'a, inanana, insan olana her hata belki mağrur görülür de, asla yalan söylemeyin” şeklinde konuştu.

 


MİLLET İTTFAKI’NIN SIRALAMADA İLK KADIN ADAYI SERAP ÇAKIR HANIMDIR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kocaeli’de Millet İttifakı’nın vekil adayı olarak kadrosunu çok güçlü bir şekilde kurduklarını söyleyerek, ‘’İzmitliler inşallah yanlış anlamazlar ama, İlk beşte 3 tane Gebzeli var. Kocaeli’ni de Gebzeli’ler en iyi şekilde temsil edecek ve beşinci sırada da ilk kadın aday olarak Serap Çakır hanım temsil edecek. Gebzeliler’in çok iyi tanıdığı bir siyasetçi. Tek başına Belediye Başkanlığına cesaret etmiş bu güzel bir şey. Bana partimize katılımı ile ilgili ilk teklif geldiğinde, ‘Böyle bir kadın siyasetçi var’’ diye, ben dedim ki, ‘eğer bir kadın bağımsız olarakcesaret göstermiş, bu kadar oy almış sa, onun mayasında siyaset vardır, o biz güç katar, bizimle İnşallah yarım kalan işi tamamlar ve bir sonraki seçimi kazanır ‘dedim. Allah da yardım etti gldi, şimdi de adayımız. Hem bizim adayımız, hem Gebzeliler’in adayı, ama en önemlisi buradaki kadınlara söylüyorum, ‘Gebzeli Kocaelili kadınların adayı, çünkü Millet İttifakı’nın sıralamada ilk kadın adayı Serap hanımdır. Onu meclise göndermek Gebzeliler’in boynunun borcu, Kocaeliler’in boynunun borcu, kadınların boynunun borcudur’ dedi.