Darıcalı öğrencilerden güzel proje; ''Benim mirasım oyun''

Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir öğrenme, öğretme, paylaşma ve işbirliği yapma topluluğu olan eTwinning projeleri kapsamında Barış Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Aslı Aydoğan ve Özel Eğitim Öğretmeni Merve Gültekin' in görev aldığı ''BENİM MİRASIM OYUN'' projesi ile öğrenciler pandemi döneminde evlerinde aileleri ile geleneksel oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçiriyor.

8 farklı ilden 9 okulun ortak olduğu projede özel eğitim sınıflarında eğitim alan öğrenciler, özel yetenekli öğrenciler ve bilişim derslerine meraklı öğrenciler işbirliği içinde çalışıyorlar.
Barış Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Aslı Aydoğan ve Özel Eğitim Öğretmeni Merve Gültekin yaptıkları açıklamada  ''Günümüz teknolojisinin geldiği nokta ile birlikte istediğimiz her yeni bilgi ve beceriye anında ulaşabiliyoruz. Bu projede 21.yy insanı olarak teknolojiye ayak uydurmanın yanı sıra geçmişten geleceğe, kuşaktan kuşağa aktarılması gereken geleneksel çocuk oyunlarımızın ,gelişen teknoloji ve pandemi nedeniyle unutulmaya yüz tuttuğu bu zamanlarda çocuklarımıza ulusal değerlerimize duyarlılık kazandırarak oyunlarımızı yaygınlaştırmalarını, farklılıkların farkında olmalarını, sağlıklı yaşam becerilerini ve hayal güçlerini geliştirmelerini hedefleniyor'' dediler.
3 ay sürecek olan projede, çeşitli illerden katılan öğrenciler evde aileleri ile mangala, körebe, topaç gibi geleneksel oyunlar oynarken, zaman zaman da çevrim içi toplantılarda bir araya gelerek oyunlar oynuyor, sohbet ediyor, grup çalışmaları yapıyor ve çalışmalarını Web 2.0 araçları ile görselleştirerek sunumlar yapıyor.