Darıcalı öğrenciler, gururumuz oldu!

Darıca Aslan Çimento İlkokulu öğrencileri, Azerbaycan'da,  Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanlığının desteğiyle düzenlenen Dünya robot turnuvasında en yaratıcı takım ödülünü aldı.

5-9 Aralık 2022 tarihleri arasında Guinness Rekorlar Kitabı’na “Dünya’nın En Büyük Robot Turnuvası” olarak geçen, Azerbaycan Eğitim Bakanlığınca Bakü’ de düzenlenen Uluslararası STEAM Azerbaycan Festivaline (SAF 2022) 7 ülkeden 8 kategoride toplam 127 takım yarışmacı olarak katıldı. Darıca Aslan Çimento İlkokulu Robot takımı DAÇİ, VEX IQ kategorisinde yarışarak en yaratıcı takım ödülüne layık görüldü. Ödül alan öğrenciler ve öğretmenleri Kaymakam Yüksek Kara tarafından ağırlandılar. Kaymakam Kara ülkemizin gururu olan Darıcalı öğrencileri tebrik ederek kendileriyle gurur duyduklarını belirterek öğrencileri yetiştiren öğretmenlere de teşekkür etti.

STEAM Azerbaycan Festivali 2022 yılında Uluslararası, 10 kategoride yarışma ve 1 kategoride en yeni inovasyon projelerinin sergisi formatında düzenlenen festival; STEAM tabanlı eğitimi desteklemek, öğrenciler arasında 21. yüzyıl becerilerine yardımcı olmak, yaratıcı, dijital teknoloji meraklısı öğrencileri belirlemek, ağ kurmak, inovasyon ve dijitalleşmede uluslararası deneyimi arttırmak hedefli olup, festivale 289 takımdan toplam 892 yarışmacı katıldı.