Darıca ve Gebze birleşiyor!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yaptığı basın toplantısında, Darıca ile Gebze'nin trafik sorununu Büyükşehir Belediyesi ve kendilerinin yapacağı dalçıklarla çözeceklerini söyledi

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yaptığı basın toplantısında, Darıca ile Gebze'nin trafik sorununu Büyükşehir Belediyesi ve kendilerinin yapacağı dalçıklarla çözeceklerini söyledi. 

Göreve başladığı 2009 yılından bugüne kadar toplam 80 milyon TL tutarında bir yatırım yapıldığını belirten Köşker şunları ifade etti:“3,5 yıl içinde Gebze Belediyesi olarak 80 milyon TL tutarında yatırım yaptık. Bu tutar 100 yıllık Gebze Belediyesi’nin en büyük yatırım miktarıdır. 2013 yılında yapacağımız yatırımlarla birlikte 5 yıl içinde 115 milyon TL’lik bir yatırım yapmış olacağız. Tüm bunlar Gebze’nin daha modern bir kent ve yaşam kalitesinin en üst seviyede olmasına adınadır.” diye konuştu.
  ALTYAPI SORUNU YÜZDE 80 ÇÖZÜLDÜ 3,5 yıl içinde 23 milyon TL’lik asfalt ihalesi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Gebze’nin altyapı sorununu yüzde 80 çözdük. Kalan zaman içinde tüm altyapı sorununu bitirmek istiyoruz.” dedi.   800 KONUT DAHA YAPILACAK Gebze Belediyesi’nin toplu konut konusunda duyarlı olduğunu belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, TOKİ tarafından yaptırılan konutlara ilginin çok yüksek olduğunu ifade ederek, “Geçtiğimiz gün 200 civarında vatandaşımız çekilen kura ile ev sahibi oldu. Ancak binin üzerinde başvuru vardı. Bunu dikkate alarak Gebze’de 800 konut daha üretilmesi için TOKİ ile görüşmelerimiz var. Önümüzdeki süreçte bu konutlar üretilecektir. Gebze Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ve projeleri ile AB başta olmak üzere Altın Karınca Belediyecilik Yarışması’nda ödüller aldığını söyleyerek, “Bu başarılar asla bir tesadüf değildir. Yaptığımız çalışmaların başarı olarak ödüllendirilmesidir. Gebze’nin, Avrupa’nın 12 yıldızlı kentleri arasında yer alması da bu çalışmaların bir sonucudur.
  SULTAN ÇAYIRI BİR FIRSAT Fatih Sultan Mehmet’in  vefat ettiği Hünkar Çayırı’nda önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası düzeyde bir etkinlik yapılacağını da ifade eden Köşker, bölgenin tanıtımının iyi yapılması ile ülke dışından gelen turist sayısının önemli bir kısmının Gebze’ye geleceğini ve bunun da Gebze’nin tanıtımı açısından önemli bir fırsat oluşturacağını vurguladı.   VAKIFLARLA TAKAS Köşker, “Eski belediye hizmet binasının olduğu yerde yaptığımız çok katlı otoparklı binayı Vakıflar’a devredip onun yerine ise İmam Hatip Lisesi’nin olduğu araziyi almak istiyoruz. Takas gerçekleşirse buraya çok katlı otopark yapacağız. Tatlıkuyu’da 450 dönüm üzerinde yapılacak olan park çalışmaları sürüyor. Gebze Tarihi Evler Projemizin hazırlıkları sürüyor 22 mahalleye muhtar evi ve taksicilerimiz için taksi durakları yapıyoruz.  Güzeller Mahallesi ve Yavuz Selim Mahallesi’nde sağlık ocağı çalışmalarımız sürüyor. Aynı şekilde Hürriyet Mahallesi’ne de bir sağlık ocağı yapacağız.   ESKİHİSAR PROJESİ Eskihisar’ın da yeni projelerle çekim merkezi haline geleceğini ifade eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Eskihisar Kalesi’nde çevre düzenlemesi projemiz var. Bu projeye 2013’te başlayacağız. Ayrıca Yeşil Vadi dediğimiz kısımda da macera ve aksiyon parkı projemiz var. Osman Hamdi Bey Müzesi ile ilgili olarak da projemiz hazır.