Darıca'da sokakta kalan aile barınma evine yerleştirildi

Darıca'da yaklaşık 1 yıldır ikamet ettiği dairede, iddiaya göre ev sahibinin, oğlunu evlendireceği yönünde beyan bildirmesinin ardından eşyalarını sokağa attığı 5 kişilik Ergöçer Ailesi yaklaşık olarak 3 gündür kaldıkları sokaktan alınarak Gebze Kalıcı Barınma Evi'ne yerleştirildi.

Darıca Osmangazi Mahallesi Kuştepe Caddesi Boncuk Sokak üzerinde bulunan binada, yaklaşık 1 yıldır kiracı olarak oturan 3 kız çocuğu sahibi Murat ve Nadide Ergöçer çiftine iddialarına göre ev sahibi, birkaç ay öncesinden oğlunu evlendireceğini belirterek evden çıkmalarını istedi. Maddi durumları iyi olmayan çift, taşınacak ev bulamadı. Ev sahibi, çiftin eşyalarını kapının önüne atmasının ardından sokakta kalan çift, çocuklarıyla birlikte boş bir arsada yaşamaya başladı.
3 gündür arsada yaşayan ve yaşları 4, 5 ile 9 olan 3 çocuklu  Ergöçer Ailesi, Kaymakam Yüksel Kara’nın talimatı ve girişimler sonucu dün akşam saatlerinde Gebze Kalıcı Barınma Evi’ne yerleştirildi.

DARICA KARSLILAR DERNEĞİ’DE EŞYALARIN NAKLİYAT İŞİNİ ÜSTLENDİ

Darıca İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından konuyla ilgili olarak gazetemize yapılan açıklamada, aileyle daha önceden de sürekli olarak irtibat halinde olduklarını, sorunun çözümü için baba Murat Ergöçer’le kurulan temaslardan sonuç alınamadığı ifade edildi. Darica Kaymakamı Yüksel Kara’nın girişimleri ve çabalarının sonuç verdiği ve ailenin dün akşam itibarıyla bulundukları sokaktan alınarak Gebze Kalıcı Barınma Evi’ne yerleştirildiği  ifade edildi.
Darıca Karslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de taşınma konusunda emeklerinin bulunduğu belirtilirken yapılan açıklamada, ’’Aileyle görüşülüp ikna edilmesinin ardından kurum olarak nakliye kısmını da biz yapacaktık ancak Darıca Karslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Ali Şen ve Yönetimi, ailenin eşyalarının nakil işini üstlenmek istemeleri üzerine o kısmını onlara bıraktık. Gösterdikleri duyarlılık ve anlayıştan dolayı Darıca Karslılar Derneği yönetimine teşekkür ederiz.’’ denildi.

ALİ ŞEN: AİLE İÇİN DERNEK OLARAK KİRALIK EV BAKIYORUZ

Ergöçer Ailesi’nin Darıca Kaymakamlığı’nın girişimleri sonucu Gebze Kalıcı Barınma Evi’ne yerleştirilmesinin ardından, eşyalarla birlikte aile fertlerini kuruma götüren Darıca Karslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Şen, sonuçta mutluluk duyduklarını ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ettiğii söyleyerek, ‘’ Ergöçer Ailesi’nin acil sıkıntısı çözüme kavuştu, biz dernek olarak şimdi bu aileye 5-6 bin TL. Civarında kiralık ev bakıyoruz, 1 yıllık ücretini de peşin ödeyeceğiz.’’ dedi