Darıca'da projeler konuşuldu

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun her ilçede düzenlediği değerlendirme toplantısı bugün Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Darıca’da 8. gerçekleşen toplantıya Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kocaeli İl Protokolü, muhtarlar, STK’lar, siyasi parti temsilcileri katıldı. Programda Darıya’ya yapılan hizmetler  ve yapılacak projeler ile ilgili bilgiler verildi.

DARICA’DA YAŞAYANLAR MUTLU

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, her ilçe de yaptıkları değerlendirme toplantılarında güzel sonuçlar elde ettiklerini belirterek, ‘’İnsanı yaşatmak, devleti yaşatmaktır.  Kocaeli, Türkiye’nin büyük yürüyüşüne, büyük katkılar sunan bir ilimiz. İlk sıralarda yer alan Kocaelimizde gelecek açısından, Türkiye’nin en önemli illerinin başında yer alıyor.  Darıca çok özel ilçelerimizden biri. Tarihi olan bir şehir, ilçe olduktan sonra oldukça hızlı büyüyen bir ilçemiz. Darıca’da yaşayanlar oldukça mutlu. Ben de bundan büyük mutluluk duydum’’ dedi.

PROJELERİ ANLATTI

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman yapılan çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.  Darıca’nın tarihiyle ilgili konuşmasına başlayan Kaymakam Karaman şunları söyledi: “Darıca, Kocaeli’nin en büyük ilçelerinden. Nüfusumuz 173 bin, Çayırova’dan sonra en çok göç alan ikinci ilçeyiz. 7 yıllık bir ilçe olan Darıca’da 38 bin öğrenci var. Darıca, genç ve dinamik nüfusu ile geleceğe güzel bakan örnek ilçelerden biri. Geçen sene olan %43 olan okullaşma oranı bu sene &74 oldu. 9 adet aile sağlık merkezimiz var, çok önemli bir Darıca Farabi Devlet Hastanesi var. Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, tüm bölgeye hizmet eden modern bir hastane. Önümüzdeki günlerde implant bölümünün açılışını yapmak istiyoruz.  Emniyet açısından 148 personelle 2 ayrı binada hizmet üretiyoruz. Müftülük konusunda ise 43 tane camimiz var. Eğitimde ise Darıca Fen Lisesi, bitmek üzere.

Darıca İmam Hatip Lisesi, önümüzdeki günlerde açılacak. 623 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü ve Türkiye’de örnek olan bu çalışmanın meyvelerini alıyoruz. İstanbul’da bir çok kurum, bu öğretim alanımızı ziyaret etti. Sağlıkla ilgili 112 Acil Servis  İstasyonumuz, ilçemizin girişi olan Piri Reis Mahallesi’nde tamamlanmak üzere. Tarım alanında ise Darıca Enginarı’nı yeniden hayata geçiriyoruz. Darıca’nın en önemli değerlerinden biri olan Darıca Enginarı’nın tarihi açısından bir çalışma yapıyoruz. Bağ evlerinde, eğitim yuvalarında enginar yetiştirmeye başladık.  Darıca Sosyal Yardımlaşma ve Vakfı Hizmetleri olarak 1 Ocak 2015’ten itibaren 6 bin 848 vatandaşa 4 milyon 222 bin 534 TL tutarında ayni ve nakdi yardımlar yaptık.  Vakfımız bünyesince Sosyal Market oluşturduk. Giysi ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlarımıza önemli hizmetler yaptık. Darıca, 17 KM’lik sahiliyle turizm açısından önemli bir merkez. Hayvanat Bahçesi, Bayramoğlu ile ülke çapında tanınan bir ilçe. Bu konu üzerinde çeşitli çalışmalar yapıyoruz.  Darıca’da 500 gün içerisinde tamamlanacak olan tarihi bina, Darıca Kaymakamlığı olacak. Gençlik Merkezimiz yakın bir tarihte açılacak.  Darıca’da yapılması planlanan projelerimiz arasında 5 tane okulumuz,  İlçe Emniyet Müdürlüğü binası, turizm alanlarında çeşitli çalışmalarımız olacak. Kıyı kenarlarıyla alakalı tespit komisyonumuzu kurduk. 140 adet işgal tespit ettik. Bu durumu hukuki bir sürece taşıdık’’

20 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise Darıca’daki yatırımlarla ilgili olarak bilgi verdi. Başkan Karabacak, “Bugüne kadar yaptığımız çalışmaların başındaki sahil çalışmamızı büyütmemiz devam ediyor. Sancaktepe’ye kongre ve bilim merkezi yapacağız. Bilgi evlerimizde 20 bin yakın öğrenciye eğitim veriyoruz. Sahilimizde 6 tane sosyal tesisimizi tamamladık. İlçemizde üstyapı çalışmalarımız devam ediyor. 1 bin 500 kişilik kongre merkezi planlanan projelerimizin başında geliyor. Boks ve güreş alanında 2 spor salonu yapacağız. Kapalı Pazar semtlerini yapacağız. Her mahalleye mahalle konağı yaparak bunları mahallelilerin hizmetini sunacağız. Bayramoğlu’nda 500 dönümlük bir alanda Marina projemiz devam ediyor. Tuzla ve Darıca arasındaki sahil yolu ile ilgili olarak sahillerin doldurulup sahil yolu yapmasına doğru bakmıyoruz. Kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerimiz devam ediyor.” dedi.