Darıca'da bulunan cesedin kimliği tespit edildi

Darıca'da 13 Temmuz günü bir temizlik görevlisi tarafından ağaçlık alanda bulunan ve çürüdüğü için tanınmayacak haldeki cesedin kimliği tespit edildi. 

Fevzi Çakmak Mahallesi, Sipahi Sokak’ta alkol alanların yoğun olarak kullandığı ağaçlık alan içerisinde 13 Temmuz 2021 tarihinde temizlik görevlisi bir çalışan tarafından bulunan ve günler öncesinden öldüğü için tanınamayacak kadar çürümüş haldeki cesedin 56 yaşındaki Selahattin Düzeltici’ye ait olduğu tespit edildi.
Cesedin bulunmasının ardından kimlik tespiti için harekete geçen Darıca Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaptıkları araştırmada, Selahattin Düzeltici’nin yakınlarının temmuz ayının başlarında kayıp müracaatında bulunduklarını belirledi.
Yakınları, tanınmayacak kadar çürüdüğü için üzerindeki elbiselerinden ve diş yapısından yola çıkarak polise cesedin yüzde doksan Selahattin Düzeltici’ye ait olduğunu söylediler.
Polis, cesedin kesin olarak Selahattin Düzeltici’ye ait olup olmadığı yönünde başlattığı çalışmada, Düzeltici'nin 01. Temmuz 2021 günü aşırı alkollü olarak 112 Acil Servis Ekibi tarafından Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildiğini tespit etti.
Hastanenin güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerde gece saat 22.45’de sedye ile Acil Servis’e getirilerek burada serum tedavisi gören Selahattin Düzeltici'nin aynı gün saat 23.38’de taburcu edilmesinin ardından yürüyerek hastaneden ayrılışı görülüyor.
O günden sonra kendisinden bir daha haber alamayan ailesi polise kayıp başvurusunda bulunurken Selahattin Düzeltici'nin taburcu olduktan sonra Sipahi Sokak yakınında bulunan hastane sınırları içerisindeki ağaçlık alana gittiği ve burada hayatını kaybettiği ifade edildi. Öldükten 13 gün sonra, 13 Temmuz 2021 tarihinde bir temizlik görevlisi tarafından cesedi bulunan Selahattin Düzeltici'nin alkole bağlı kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.
Adli Tıp Kurumu’ndan yakınları tarafından teslim alınan ve evli olduğu öğrenilen Selahattin Düzeltici'nin cansız bedeni Gebze Pelitli Mezarlığı’nda toprağa verildi.