Darıca'da Aşıklar Şöleni düzenlenecek

Darıca Belediyesi, kültürümüzün önemli bir parçası olan aşıklık geleneğini yaşatmak amacıyla Aşıklar Şöleni düzenliyor. 12 Ekim Cumartesi günü saat 19.30'da gerçekleşecek etkinliğe tüm Darıcalılar davet edildi.

Türk kültürünün önemli bir parçası olan aşıklık geleneğinin yaşatılması amacıyla kültürel etkinlikler kapsamında Darıca Belediyesi tarafından “Kalemden Tele Gönülden Dile” temasıyla Aşıklar Şöleni düzenleniyor. Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde 12 Ekim Cumartesi günü saat 19.30’da düzenlenecek olan ‘Aşıklar Şöleni’ne bölgemizin tanınmış halk ozanları katılacak. Aşıklar, etkinlikte ayrıca aşıklık geleneği olan atışma kültürünü de yansıtarak birbirleriyle atışacak.

DARICALILAR DAVET EDİLDİ
Aşıklık geleneğinin kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, bu geleneği Darıca’da yaşatmak için çalıştıklarını ve bu tür organizasyonlara önem verdiklerini söyledi. Başkan Muzaffer Bıyık, “Kültürümüzün parçası olan Aşıkları yeni nesillere tanıtmak ve bu kültürü devam ettiren halk ozanlarımızı vatandaşlarla buluşturmak amacıyla düzenlediğimiz Aşıklar Şöleni programına tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.
​​​​​​​
​​​​​​​