Darıca'da 90 gönüllüden oluşan grup, yardım seferberliği başlattı

Darıca'da sosyal medya ve iletişim kanalları vasıtasıyla bir araya gelen ve 90 kişiyi bulan gönüllü arkadaş grubu, bölgemize göç eden depremzedeler için yardım seferberliği başlattı. Kendilerine, '' Halktan Gönüllüler Grubu'' ismini veren gönüllüler, hayırseverler tarafından tedarik edilen giyim, gıda, ev eşyası, oyuncak ve  kişisel bakım ürünleri gibi  her türlü  malzemeyi ihtiyaç sahipleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak 90 arkadaşın bir araya gelerek kurdukları ‘’ Halktan Gönüllüler Grubu’’nun üyeleri,  Kazım Karabekir Mahallesi, Darı Sokak, No:5 adresinde bir hayırseverin verdiği 2 katlı depoya doldurdukları yine hayırseverler tarafından karşılanan  giyim, gıda, ev eşyası, oyuncak ve  kişisel bakım ürünleri gibi malzemeleri, bölgemize göç eden depremzedelerle paylaşmaya devam ediyor.

MESAİ BİTİMİNİN ARDINDAN  KOŞA KOŞA YARDIMA GELİYORLAR

Depremden bir kaç sonra bir kaç gönüllünün girişimiyle başlayan ve bugün 90 kişiyi bulan oluşumun tüm üyeleri,  mesai bitiminin hemen ardından soluğu depoda alarak, burada gece geç saatlere kadar  süren organizasyona ortak oluyorlar.
Hayırseverlerden gelen ihtiyaç malzemelerinin ayrılması, tasnifi, temizlenmesi ve getirilip götürülmesi gibi tüm işlerde ortak hareket eden ‘’ Halktan Gönüllüler Grubu’’ nun üyeleri,sadece depremzedelere değil, gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza da el uzatıyorlar. 

MOBİLYASINDAN HALISINA KADAR EV DÖŞÜYORLAR

Bölgemize göç eden onlarca depremzedeye ev bulup mobilyasından, beyaz eşyasına, mutfak malzemesinden halısına kadar dayayıp döşeyen ‘’ Halktan Gönüllüler Grubu’’ üyeleri, bir çok depremzede için iş imkanları da yaratıyorlar. İhtiyaç malzemesi veya gıda yardımı için kendilerine başvuran hiç kimseyi eli boş göndermeyen grup, Kaymakamlık, Belediye, AFAD ve Kızılay ile de sürekli olarak iletişim halinde bulunarak ortak hareket etmeye özen gösteriyor.
Amaçlarının zor durumdaki vatandaşlarımıza yardım etmek olduğunu belirten 90 kişilik gönüllü grubu üyeleri, hiç bir dernek, siyasi parti veya her hangi bir oluşumda yer almadıklarının da altını çiziyor.

GÜL DEVECİ; HER ŞEY, BİR KAÇ ARKADAŞLA BAŞLADI

‘’ Halktan Gönüllüler Grubu’’ üyelerinden Gül Deveci, Darıca’daki bir sosyal tesise  depremzedelerin yerleştirildiklerini duyduklarında  bir kaç arkadaşıyla birlikte ziyaretlerde bulunduklarını ve yardımcı olma kararı  aldıklarını söyleyerek, ‘’Gelen ailelere ev bulma ve eşya tedariği konusunda çaba harcamaya başladık, sonrasında bağışçılarımızın bize daha çok güvenmesi sonucu gelen eşyalar çoğalmaya başladı. Bu ilgiden sonra biz de gruplaşma kararı alarak sosyal medya üzerinden grup açtık. Grubu açtıktan sonra kısa sürede 90 kişiye ulaştık. Kendi çevremizden, eşimizden,dostumuzdan toplayarak başladığımız eşyalar çok yığılmaya başlayınca, ‘bir depo tutalım’ diye düşündük, sağolsun bu deponun sahibi İsmail bey bize, ‘istediğiniz kadar kullanabilirsiniz’ diye 2 katlı yeri verdi. Grubumuzun, kadınları ve diğer gönüllüleri, burayı eşyalarla doldurdu,  burada bulunan eşyaların yaklaşık 30 katı gitti geldi, depremzedeleri buldukça bizzat onlara biz götürdük. Grubumuzda nakliye işi yapan arkadaşlarımız var, hiç bir ücret talep etmeden nakliye işlerini yaptılar’’ dedi

MELEK ATAY; BAĞIŞÇILARDA ÖNEMLİ BİR GÜVEN OLUŞTURDUK

Diğer gönüllülerden Melek Kocabıyık Atay ise küçük bir grup olarak başladıkları oluşumda, yardımseverlerin yaptıkları katkının güvenilir ellere teslim edildiği farkedilip şeffaf bir şekilde kendilerine yansıtıldığı görülünce bunun insanlarda bir güven oluşturduğunu söyleyerek, ‘’ Böylelikle biz, bir evden koltuk aldığımızda, komşularından ve akrabalarından yatak odası takımı , çamaşır makinesi, bulaşık makinesi geldi. Yaklaşık olarak bu zamana kadar 50 haneye yardımımız dokundu, güven teşkil ettiğimiz için insanlar bizden hiç bir şeylerini sakınmadılar. Oyuncak, kıyafet, gıda, komple beyaz eşya da dahil ev eşyası desteği veriyoruz, ev tekstili, yeni doğan bebek olur sa bebek kıyafetleri veriyoruz, bebek arabası, mutfak eşyasıyla alakalı aklınıza ne gelirse rendesinden, havanına kadar bağış alıyoruz.  Vatandaşlarımız o kadar duyarlı ki, eşyasını biz ikinci el verdiğimiz halde en azından sofraya oturduklarında ‘ sıfır bir takımla yemek yesinler ‘ diye çoğu insan buraya bir  çay kaşığını bile, kepçe dahi olsa koşa koşa getiriyor ve bu bizi çok duygulandırıyor, sevindiriyor. 

EVE GİTTİĞİMİZDE YORULSAK DA, HUZURLUYUZ

Yorulsak da, ailemizden ve çevremizden kısıtladığımız zamanı burada geçirsek de, biz akşam evimizde çok huzurlu bir şekilde yatıyoruz. Hiç bir şekilde, hiç bir siyasi partiyle bağlantımız yok, kaymakamlık, belediye, kızılay, AFAD gibi kurumlarla teyitleşip sonrasında harekete geçiyoruz. Biz bölgemizde ses getirdikten sonra, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız bizlere ulaştı, evi yanan insanlar oldu onlara eşya ve gıda desteği verdik, daha sonrasında, çalışmayanlara gıda ve iş imkanı sağladık, bayağı bir depremzedeye çevremizden iş bulundu. Bu konuda çok mutluyuz, bu bölgede bu kadar çok yardımsever insanın birarada toplandığını görmekten dolayı da çok gururluyuz, hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz.’’ dedi