Darıca Ardahan İli Güzçimeni Köyü Derneği açıldı

Dernek başkanlığını bölgemizin sevilen simalarından Uğur Kaya'nın yaptığı Darıca Ardahan İli Güzçimeni Köyü Derneği bugünden itibaren resmen faaliyetlerine başladı.

Fevzi Çakmak Mahallesi Yalçın Sokak’ta bulunan dernek merkezinde faaliyetlerine başlayan Güzçimeni Köyü Derneği, resmi açılışını ise pandemi sonrasında yapmayı planlıyor. Dernek olarak hizmet veremeye başlamadan öncede köylüler olarak sürekli bir araya geldiklerini belirten Başkan Kaya: “Arkadaşlarımız ve hemşerilerimiz ile birlikte sürekli aklımızda olan bir dernek kurma fikri vardı. Şartlarda olgunlaşınca 2021 yılı itibariyle derneğimizi faaliyete aldık. Bu vesileyle derneğimizin kuruluşunda emeği olan tüm hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Umuyorum ki hem doğduğumuz yere hem de doyduğumuz yere hayırlı işler yapmaya vesile oluruz. Derneğimiz tüm hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.
Darıca Ardahan İli Güzçimeni Köyü Derneği yönetimi ise şu isimlerden oluştu; Uğur Kaya (Başkan), Orhan Öztürk, Hükümdar Aygün, Oktay Kayabaşı, Ümit Yılmaz, Selçuk Bilgin ve Mehmet Karademir.
Başkan Uğur Kaya kimdir?
1971 yılında Ardahan Güzçimeni Köyünde doğan Uğur Kaya ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra 1984 yılında Darıca’ya taşındı. 37 yıldır Darıca’da ikamet eden Kaya, uzun yıllar garson olarak hizmet sektöründe çalıştı, hali hazırda ise Darıca’da kıraathane işletmektedir. Geçmiş dönemde de Darıca Ardahanlılar Derneği’nde hizmet veren Kaya evli ve 2 çocuk babasıdır.