Çocuklar için yüzbinlerce oyuncakla yola çıktılar

26-27 Aralık 1939'da Erzincan'da meydana gelen depremde yetim ve öksüz kalan Abdülbaki Dal'ın kurucusu olduğu Dal Lunapark'ın 3. kuşak temsilcilerinden olan torun Mustafa Dal, Kahramanmaraş merkezli depremi yaşayan çocukların yüzlerini güldürmek için 3 araç dolusu oyuncakla deprem bölgesine doğru yola çıktı.

1939 yılında meydana gelen Erzincan depreminde 33 bin kişiyle birlikte anne ve babasını kaybederek hem öksüz, hem de yetim kalan Dal Lunapark’ın ilk kurucularından Abdülbaki Dal’ın oğlu Özcan Dal, baba mesleğini en üst seviyeye taşıyarak, sektörünün öncü kuruluşları arasında yer almıştı.
Torun Mustafa Dal ise dedesi ve babasının izinden giderek geçtiğimiz aylarda Gebze Center’de 0-14 yaş grubu çocuklar için DinoLino Fun Park’ı hizmete sokmuştu.
Lunapark sektörünün önde gelen firmalarından olan Dal Lunapark’ın 3. Kuşak temsilcilerinden olan Mustafa Dal, 06 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremi yaşayan çocuklara moral vermek için 3 araç dolusu yüzbinlerce oyuncakla bu akşam yola çıktı.
Dino Lino ekibiyle birlikte 3 araç dolusu oyuncakla Kahramanmaraş’a gitmek için yola çıkan Mustafa Dal, depremi yaşayan çocukların bir nebze de olsa yüzlerini güldürmek istediklerini söyleyerek, ‘’ Son yüzyılın en büyük felaketinin yaşandığı ülkemizde afetzede çocuklarımızın yüzlerinde bir tebessüm oluşturmak amacıyla DinoLino ailesi olarak, Sektördeki diğer arkadaşlarımıza öncülük etmesini umduğumuz oyuncak dolu kendi araçlarımızla AFAD koordinesinde deprem bölgesine doğru yola çıkıyoruz. Açılan her bir yarayı hep birlikte kapatacağız.’’ dedi.
Mustafa Dal, oyuncakların yanısıra ısıtıcı götürmeyi de ihnmal etmedi