CHP'de milletvekilliği için ilk istifa Darıcalı Özgür Çelik'ten geldi!

21 Kasım Pazartesi akşamı toplanan CHP Merkez Yürütme Kurulu 2023 yılı içinde yapılacak genel seçimde milletvekili adayı olmak isteyenlerin 5-26 Aralık tarihleri arasında istifalarını vermesini istemişti. İstifa süreci 5 Aralık tarihi itibariyle başlarken ilk istifa dün yaşandı. CHP Kocaeli İl Yöneticisi olan Darıcalı Özgür Çelik istifa ettiğini açıkladı ve ilk ziyaretini CHP Darıca İlçe Örgütü'ne yaptı.

Özgür Çelik yaptığı açıklamada: “Dün akşam CHP İl yöneticiliğinden istifa ettim. Milletvekili aday adaylığı düşüncem var. Bu düşünce çerçevesinde önümüzdeki süreçte çalışmalarıma devam edeceğim. Yaklaşık 10 yıldır parti üyesiyim, CHP’li bir ailenin çocuğuyum. Daha önce de Darıca’da ilçe yöneticiliği görevinde bulundum. Son yerel seçimlerde ilçe seçim kurulunda da görev aldım. CHP örgütleri için emek verdik, bu emeklerin bir yere varması için farklı bir mücadelenin içerisine girme kararı alarak milletvekili aday adayı oldum.”dedi. 
CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ise yaptığı açıklamada ''Özgür Çelik'in daima yanındayız. Darıca'dan, bizden biridir. Kendisine çıkmış olduğu yolda başarılar diliyorum'' dedi.