CHP Darıca'dan arsa takasına itiraz!

CHP Darıca, Belediye meclisinde gündeme gelen arsa takasıyla ilgili açıklama yaptı.

CHP İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:  “Bayramoğlu Mahallesi’nde bir şirkete ait arsalarla bir vatandaşa ait arsaların takasının ve bu takasın belediye meclisine gelen gündemiyle alakalı buradayız. Toplamda 2 bin 330 metrekare büyüklüğünde Remines Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Serhat Oğuzbeyi’ne ait olan arsa ile diğer tarafta takasa konu olan 3 bin 725 metrekarelik bir alan.  Bu arazilerin takasına ilişkin gündem maddesi belediye meclisine geldiğinde bizler, komisyonda belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla aldığımız kararda belediye başkanı ve encümene verilen yetkinin doğru olmadığını, dolayısıyla takas işleminin komisyona havale edilmesi gerektiğini savunmuştuk. ,

KONUYU KAÇIRDILAR
Ve meclis toplantısında gerek 2442 sayılı kamulaştırma kanununun 26’ncı maddesine, gerek 5393 sayılı belediye kanununun 18’nci maddesinin e bendine göre tüm koşulların gerçekleştirilmesi ve bu işlemin eksiksiz yapılması, ayrıca CHP Meclis üyelerinin de bu konuya dair bilgilendirilmemesine dair itirazlarımız oldu.  Fakat ne yazık ki ısrarlarımıza rağmen belediye başkanı ile AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri konuyu komisyona havale etmeden, doğrudan encümene ve belediye başkanına yetki vermek suretiyle bu konuyu komisyondan ve meclis üyelerinden kaçırdılar.

NİYE KOMİSYONA GETİRMİYORLAR
Biz de meclis toplantısı düzenlediğimiz basın toplantısında belirttiğimiz gibi ilgili maddeyle alakalı ret oyu vermiştik. Ve neden komisyona havale edilmeden, oldu bittiye getirilmesi üzerine açıkçası bizde bir şüphe oluştu. Ve belediyenin takas ettiği arazilerin, vatandaş ve diğer şirketle yapılan arazilerin değerlerinin birbirinden farklı olduğunu; belediyenin verdiği arazilerin daha kıymetli olduğunu tespit ettik. Bundan dolayı da, ‘Altında başka bir şey var mı? Niye bu işlemi komisyona getirmiyorlar?’ diye irdeledik.

İKİ FARKLI UYGULAMA
Dönüp baktığımızda iki farklı uygulama var. Sade vatandaşa gelince, ‘Gitsin hakkını mahkemede arasın’ diyorlar. Fakat işin içine rant, para pul, akçeli işler girince maalesef gözlerini kapatmış ve pervasız şekilde belediye başkanı ve encümenine yetki vermekten çekinmediler. ‘Bu işi komisyona getirin’ diye onca ısrarımıza rağmen.  Bizim itirazımız, söylemlerimiz ve neden mücadele ettiğimizin ne kadar kıymetli olduğu bugün bir kere daha ortaya çıktı. Bugün üzerinde durduğumuz bir arazi daha önce başka bir firmaya aitti. Burada yapılmak istenen plan tadilatlarına mahkeme kanalıyla itiraz etmiş ve iptal ettirmiştik.

DAHA ÖNCE BAŞKASINA AİTTİ
Daha sonra da burası bugün konuştuğumuz Remines Denizcilik ve Serhat Oğuzbeyi’ne satıldı. Bugün Darıca’da yaşayan emlakçılardan duyduğumuza göre de herhangi bir tapu işlemi yapılmaksızın parselizasyonu yapılarak satılmaya dahi başlanmış. Bu ne hız? Bu nasıl bir güç ve irade diye bir kere daha soruyorum. Buradan; yanımda bulunan belediye meclis üyelerimiz ve yöneticilerimiz ile birlikte Darıca’da yaşayan yurttaşlarımız adına Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a bir kere daha soruyorum.  Yargıya gidersek belediye meclisinin aldığı karara, belediye başkanı ve encümene yetki verilmesine itiraz edeceğiz'' dedi.

Foto; Aktan Uslu