CHP Darıca, Çanakkale şehitleri için çelenk sundu

CHP Darıca İlçe Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yılı dolayısıyla Darıca Sahili'nde bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Meclis üyelerinin ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı programda konuşan CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ''Çanakkale Zaferi, dönemindeki bütün imkânsızlıklara rağmen, Türk milletimizin bağımsızlığı ve vatanı uğruna hiçbir fedakârlıktan çekinmeden kazandığı, tarihimizin dönüm noktalarından birisidir.

106 yıl önce bugün, “Ben size taarruz etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal Atatürk ve bu zaferde payı olan binlerce isimsiz kahraman “Çanakkale’yi Geçilmez” kılmış ve emperyalizme karşı verilen mücadelenin ilk kıvılcımını da ateşlemiştir.

Cumhuriyetimiz, tarihimizde altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı gibi büyük mücadelelerin sonrasında inşa edilmiştir.
Bizlere düşen en büyük sorumluluk, bırakılan mirasa ve vatanımıza sahip çıkmaktır.
Millî mücadele ruhunu, heyecanını, azmini ve kararlılığı bugün de hissetmekteyiz.

Unutmayalım ki; 18 Mart Çanakkale Zaferi tarihte görülmemiş büyük bir cesaret ve inanç örneği sergilenerek kazanılan bir zaferdir. 1915’de Çanakkale’yi geçilmez kılan ve Türk Milletini yenilmez yapan, birlikte yaşama ideali ve kararlılığıdır. Bizler de istikbalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz.

Çanakkale Zaferinin 106. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, vatanı uğruna canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.