Büyükşehir meclisinde 'araç kiralama' tartışması!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, CHP'lilerin araç kiralamayla ilgili yaptığı eleştirilere cevap vererek araçların kiralamaya uygun olduğunu söyledi

CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Özgür Çelik söz alarak şu ifadelere yer verdi: “Üç yıllık iş makinesi kiralaması görüşülecek.  Araç satın almamın araç kiralamaktan daha fazla yarar sağladığı kanaatindeyiz. Önümüzdeki süreçte yeni aldığımız belediyelerde de bunu sürdürmeyi temenni ediyoruz. Darıca Belediyesi 50 milyonluk borçlanma talep ederek iş makinesi almak istedi. Bizim gibi düşündüğünü beyan etmiş, kiralamaktan daha faydalı bir iş yapacağını savundu biz de destek verdik. Bundan sonra tezat başlıyor bu madde oylamasında göreceğiz Körfez ve Darıca meclis üyeleri ne diyecek bu mecliste kiralamaya evet diyecekler mi?’’ dedi.

BÜYÜKAKIN CEVAP VERDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise verdiği cevapta “Üzülerek ifade edeyim ki bizim söylediklerimiz hiç anlaşılmıyor. Biz her daim kiralamak ve her daim satın almak yanlıştır diyoruz. Burada kiralama ihalesi iznini aldığımız araçlar kiralamanın makul olduğunu düşündüğümüz araçlar. Bu yaptığınız genelleme doğru değil. Bazı araçlar bize sürekli lazım onları alıyoruz bazıları sürekli lazım değil o yüzden doğru bulmuyoruz. Belediye başkanlarımız tezata düşmüyor onlar adına değerlendirme yapmayın. Üstünlük hakkınızı kullanıp bizim dediğimiz doğrudur yaklaşımı içinde de değiliz. Ben iş makinesinin 30 sene kullanıldığını görmedim bunun nerden örneklediğinizi de merak ediyorum. Bu gerçeği yansıtmıyor.”