Büyükşehir ile Ramazan'da iyiliğe yolculuk başlıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında Türkiye'de ilk defa uygulanacak bir yarışma yöntemiyle 'iyilik' fikrini merkeze alan 'İyilik Kılavuzu' projesini hayata geçiriyor.
Ramazan ayının bereketiyle iyiliğin rehberi olmaya, gönüllere dokunmaya hazırlanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan’ın ruhuna uygun, anlam dolu bir yolculuk başlatıyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bu Ramazan’da Türkiye’de ilk defa uygulanacak bir yarışma yöntemiyle ‘iyilik’ fikrini merkeze alan “İyilik Kılavuzu” projesini hayata geçiriyor. Kocaeli’nin gençleri 33 gün boyunca tatlı bir rekabet içerisinde yarışarak hem kendilerini hem de çevrelerini güzelleştirmek için ‘iyilik’ rüzgârı estirecek.
AÇILIŞ PROGRAMI KONGRE MERKEZİ’NDE
“Sözünü tut, sözünü hatırla, kendine bir iyilik yap” ana sloganıyla hayata geçirilen “İyilik Kılavuzu” programının açılışı 26 Şubat Çarşamba günü (yarın) saat 19.00’da Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Açılış programına konuşmacı olarak katılım sağlayacak Doç. Dr. Mehmet Dinç ile Yazar Ersin Çelik, iyiliği hayatımıza nasıl rehber kılabileceğimizi anlatacak.
İYİLİK, ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA
Ortaokul, lise ve genç yetişkin kategorilerinde 1200 gencin yarışacağı “İyilik Kılavuzu”nda 300 takım her gün Ramazan ruhunu anlatan bir kavram etrafında çeşitli görevler yerine getirecek. Rahmet, selam, sadaka, emanet, ihsan, niyet, sıhhat, lütuf ve benzeri 33 kavramı görev edinen Kocaeli’nin gençleri şehrin dört bir yanında iyilikte yarışacak. Finalde kazanan takımlar büyük ödüllere uzanacak.
‘DEĞERLER EĞİTİMİ’NE YENİ BİR SOLUK
Kocaeli Büyükşehir’in “İyilik Kılavuzu” projesi, Türkiye’de uzun süredir çeşitli yöntemlerle sürdürülen ‘değerler eğitimi’ yaklaşımına yeni bir soluk getirme iddiası taşıyor. “İyilik Kılavuzu” Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde adı geçen ‘hayatın içinde değer eğitimi’ yaklaşımının ete kemiğe bürünmüş ilk projesi olacak. Gençlerin doğrudan ‘harekete geçerek ve inisiyatif alarak öğrendiği’ bir yöntemle yoluna devam edecek “İyilik Kılavuzu” projesi, böylelikle Türkiye kamuoyuna yeni bir eğitim modellemesi de önermiş olacak.