Büyükşehir Belediyesi Müfettiş Yardımcısı alacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Teftiştiş Kurulu Başkanlığı'nda görevlendirmek üzere 7 müfettiş yardımcısı alacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığına giriş sınavı ile 7 müfettiş yardımcısı alınacaktır. Alımlar, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek giriş sınavı ile belirlenecek. Giriş sınavının yazılı aşaması 5 Şubat günü Saat: 10.00’da Kocaeli Kongre Merkezinde yapılacak.

Sınavına başvuruları, 9 Ocak 2023 - 19 Ocak 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden sadece elektronik ortamda yapılacak.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2021 ve 2022 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı Lisans (KPSS A Grubu) sonuçları esas alınmak kaydıyla KPSSP48 puan türünden 70 (yetmiş) ve daha yukarı puana sahip olup başvuranlar arasında yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlı 140 kişi içerisinde yer almak (son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da sınava kabul edilecektir).

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1988 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.).

Eğitim süresi en az dört yıl olan; İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, Hukuk Fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarının birinden mezun olmak.

Erkek adaylar için, askerlik görevini yapmış ya da erteletmiş olmak veya askerlikle ilgisi olmamak.

Görevini devamlı yerine getirmesini engelleyecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak (Sınava başvuran adayların bu koşulu sağladığı kabul edilecek olup yazılı sınavda başarılı olan adaylardan, sözlü sınavdan önce bu durumlarını gösteren sağlık kurulu raporu istenecektir.).

Bu sınava en fazla bir defa katılmış olmak.

Müfettişlik karakter ve vasıflarını haiz olmak.

Süresi içerisinde başvuru yapmak.