Büyükakın ve Bıyık: 900 dönümlük Darıca Millet Bahçesi'ni milletimize peşkeş çektik!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile Darıca Millet Bahçesi'ni gezdi. Başkan Büyükakın, burada yaptığı açıklamada '' Bazı muhalefet üyeleri, sanki eskiden burası Darıca halkının gezdiği, denizle buluştuğu bir mekânmış gibi anlatıyorlar. Darıca'daki 900 dönümlük bu araziyi de milletimize peşkeş çektik. Burada milletimiz var. İddia ettikleri gibi ortada bir rant yok, Çünkü tamamen kamusal işletmeler var. Herhangi bir peşkeş durumu da söz konusu değil'' dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile Darıca Millet Bahçesi’ni gezdi. Millet Bahçesi’nde vatandaşlarla buluşan Büyükakın ve Bıyık daha sonra Kütüphanede gençlerle görüştü. 

GERÇEK DIŞI BEYANLARLA SADECE VAR OLAN BİR GÜZELLİĞİ KARALAMA YOLUNA GİDİYORLAR 
Yapılan incelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın,’’ Kendileri hiçbir şey yapmadan, sadece yapılandan kusur bulma, eksik arama, lekeleme maksatlı bir takım yaklaşımlar içerisine giriyorlar. Açıkçası çok kafayı da takıyor değiliz, muhatap da alıyor değiliz. Gerçek dışı beyanlarla sadece var olan bir güzelliği karalama yoluna gidiyorlar. Ama vatandaşta görüyor. İşte az önce selamlaşırken bir kardeşimiz ‘’İstanbul’dan geliyoruz’’ dedi. ‘’Akşam iğne atsan yere düşmüyor’’dedi.. Sultanbeyli’den, Gebze’den, Çayırova’dan, Tuzla’dan bir sürü misafirin geldiğini söyledi. Halk teveccüh ediyor. Görmesi gerekeni görüyor.  İçeride çocuklarımız kütüphanede eğitimlerini alıyorlar. 

BURADA MİLLETİMİZ VAR
O zaman da tabi her zaman olduğu gibi akla ziyan beyanlarda bulunuyorlar. Sanki eskiden burası Darıca halkının gezdiği, denizle buluştuğu bir mekânmış gibi anlatıyorlar. Oysa 900 dönümlük bu mekâna, ben o eleştirileri ortaya koyan muhalefet üyeleri dâhil olmak üzere hiçbirinin bir kez bile içine girip gezdiğini zannetmiyorum. Çünkü giriş mümkün değildi. Askeri kışlaydı burası. Önce devrini aldık ondan sonra etap etap hizmete açmaya başladık. Bugün gerek burada, gerek ilimizin diğer ilçelerinde sayısız millet bahçesi var. Kütüphane zaten deniz manzaralı bir kütüphane. Sekapark’ta öyle. Hafızasını hatırlayanlar, şehrin oralara villalar vs. yapılması planlandığını hatırlarlar. Ama o zaman sayın cumhurbaşkanımız ifade etmişti, ‘Sekapark’ı millete peşkeş çektik’ demişti. İşte Darıca‘daki 900 dönümlük bu araziyi de milletimize peşkeş çektik. Burada milletimiz var. İddia ettikleri gibi ortada bir rant yok, Çünkü tamamen kamusal işletmeler var. Herhangi bir peşkeş durumu da söz konusu değil. Dolayısıyla onlar konuşmaya devam etsinler, başka bir şey yapmaları da mümkün değil zaten. Bir şey yapmadıkları için sürekli var olanı karalamayı seçiyorlar. Onlar karalamaya devam etsin ama vatandaşımız yapılan hizmetleri takdir ediyor zaten.  Bunu da bütün millet bahçelerinde, akşam böyle ikişer metre arayla üçer metre arayla sandalyelerini, masalarını, içeceklerini, yiyeceklerini alan ve gelen ailelerden görüyoruz. Hakikaten iğne atsan düşmüyor. Böyle bir teveccüh var. Dolayısıyla her şey yerli yerinde devam ediyor. Biz yolumuzda yürümeye, hizmet üretmeye, hizmet belediyeciliği ile gerçek belediyecilik ile sanal belediyeciliğin farkını göstermeye devam edeceğiz. Millette bu hizmetlerden memnun olacak’’ dedi.

DARICA’MIZDA İNANILMAZ GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYORUZ
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise yaptığı açıklamada, ‘’Büyükşehir Başkanımız Tahir Büyükakın ile beraber Darıca’mızda inanılmaz güzel işlere imza atıyoruz. Eşsiz manzarasıyla bölgemizin cazibe merkezi haline gelen Darıca Millet Bahçemizde incelemelerde bulunduk. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte; hizmet belediyeciliğinin yanı sıra, vatandaşlarımızın beğenerek vakit geçirdiği sayfi alanlarıyla hizmet vermeye devam edeceğiz’’ dedi.