Bayramda Gebze Bölgesi'ndeki fırınlar açık olacak

Darıca Fırıncılar Derneği Başkanı Ezelettin Külekçi, Darıca, Gebze, Çayırova ve Dilovası'nda bayram süresince bütün fırıncıların açık olacağını söyledi.

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bayramda il genelindeki tüm fırıncıların 2 gün boyunca kapalı olacağını duyururken, bugün bir açıklama da Darıca Fırıncılar Derneği Başkanı Ezelettin Külekçi’den geldi. Külekçi, Darıca, Gebze, Çayırova ve Dilovası’nda bayram süresince bütün fırıncıların açık olacağını belirtti.
Külekçi, Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı’nın bayramda 2 gün boyunca fırıncıların kapalı olacağı şeklindeki açıklamasının il genelindeki tüm fırıncıların ortak kararı olduğunu da ifade ederken, ancak yaşanan son süreçte, yeniden bir değerlendirme toplantısı yaparak konuyu tekrar ele aldıklarını açıkladı. Alınan yeni karara göre, il merkezini pilot bölge olarak değerlendirdiklerini ve burada üretim yapan fırıncıların, bayramın ilk 2 günü üretim yapmamasını, Darıca, Gebze, Çayırova ve Dilovası’nda ise bayram boyunca fırınların açık olması yönünde fikirbirliğine vardıklarını da sözlerine ekleyen Darıca Fırıncılar Derneği Başkanı Ezelettin Külekçi, başarılı olunması durumunda önümüzdeki bayramlarda aynı uygulamayı Kocaeli genelinde hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.